Atentie corectie decont TVA 2016
Atentie corectie decont TVA 2016
Incepand cu deconturile de TVA aferente 2016:
Corectiile erorilor materiale decont TVA (2016) unde in urma corectiei rezulta TVA de plata ,se plateste o amenda de 10% dintre diferenta ( decont eronat-decont corect.) Departamentul din cadrul institutiei emite automat procesul verbal.
La deconturile de TVA unde in urma corectiilor rezulta sold negativ ,nu se aplica amenda.
Corectiile erorilor materiale decont TVA (2016) unde in urma corectiei rezulta TVA de plata ,se plateste o amenda de 10% dintre diferenta ( decont eronat-decont corect.) Departamentul din cadrul institutiei emite automat procesul verbal.
La deconturile de TVA unde in urma corectiilor rezulta sold negativ ,nu se aplica amenda.
- fagarasa176
Re: Atentie corectie decont TVA 2016
Unde ai gasit asta?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am primit informatia din cadrul ANAF (departament TVA).(din 01.02.2016 vom avea mai multe amanunte)
- fagarasa176
Sper sa nu fie adevarata informatia.....oricine poate gresii sau pot aparea situatii neprevazute care sa duca la asa ceva
Cum de unde? Din codul de procedură fiscală.
E penalitate de nedepunere. Culmea e că se aplică și în cazul diferențelor de impozite și taxe stabilite de inspecția fiscală.
Adică eu depun o declarație cu o sumă și vine fiscul și citește legea cum crede el și-mi stabilește diferență așa că mă și penalizează că nu am declarat cât mi-a stabilit el. Așa că de acum dacă vor fi cazuri de contestat se va solicita și anularea penalității respective.
Penalitatea e stabilită la art.181 CFP.
Nu e de 10% ci de 0,8% pe zi și dacă aplicată la suma nedeclarată, dar nu se stabilește, nu se dă în debit, dacă suma penalității e mai mică de 50 lei.
E penalitate de nedepunere. Culmea e că se aplică și în cazul diferențelor de impozite și taxe stabilite de inspecția fiscală.
Adică eu depun o declarație cu o sumă și vine fiscul și citește legea cum crede el și-mi stabilește diferență așa că mă și penalizează că nu am declarat cât mi-a stabilit el. Așa că de acum dacă vor fi cazuri de contestat se va solicita și anularea penalității respective.
Penalitatea e stabilită la art.181 CFP.
Nu e de 10% ci de 0,8% pe zi și dacă aplicată la suma nedeclarată, dar nu se stabilește, nu se dă în debit, dacă suma penalității e mai mică de 50 lei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
0.8% sau 0.08% ?
- fagarasa176
E o eroare de deşt a colegului Crisiti

ART. 181 Penalitatea de nedeclarare în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal central
(1) Pentru obligaţiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect de contribuabil/plătitor şi stabilite de organul de inspecţie fiscală prin decizii de impunere, contribuabilul/plătitorul datorează o penalitate de nedeclarare de 0,08% pe fiecare zi, începând cu ziua imediat următoare scadenţei şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, din obligaţiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect de contribuabil/plătitor şi stabilite de organul de inspecţie fiscală prin decizii de impunere.
Penalitatea de nedeclarare se calculeaza in cazul in care rezulta osuma de plata mai mare decat cea declarata initial, nu?
Pentru rectificativa la D101 pentru anul 2015, nu se calculeaza penalitate de nedeclarare ci doar pentru impozitele aferente anului 2016.
E corect?
Multumesc!
Pentru rectificativa la D101 pentru anul 2015, nu se calculeaza penalitate de nedeclarare ci doar pentru impozitele aferente anului 2016.
E corect?
Multumesc!
Pe ce vă bazați când afirmați asta?popad70 scrie:Pentru rectificativa la D101 pentru anul 2015, nu se calculeaza penalitate de nedeclarare ci doar pentru impozitele aferente anului 2016.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.