depunere declaratii decembrie 2015

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popescudm702

depunere declaratii decembrie 2015

#1 Mesaj de popescudm702 »

Pe site-ul ANAF a aparut informatia :
Stimaţi contribuabili,
Întrucât peste 80% dintre declaraţiile fiscale cu termen de depunere 25.01.2016 au fost transmise în intervalul 23-24.01.2016, sistemul informatic înregistrează întârzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii.
Vă rugăm să nu retransmiteţi declaraţiile, în cazul în care nu aţi primit recipisa de confirmare, deoarece acest lucru aglomerează sistemul informatic într-o măsură şi mai mare.
De asemenea, vă informăm pe această cale că veţi primi confirmarea pe măsură ce sistemul va prelucra declaraţiile.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

Asta inseamna ca o sa imi dea recipisa abia dupa ce le vor prelucra. Daca mi-a dat nr la recipisa dar inca nu mi-au transmis-o oare pot sta linistita?
Am intrebat o doamna de la ghiseu si zicea ca si la ei e acelasi lucru cu depunerea lor.

ferenta

Re: depunere declaratii decembrie 2015

#2 Mesaj de ferenta »

Liniştită poţi să stai numai după primirea recipisei, unde ţi se spune dacă documentul este valid!
Până atunci stai neliniştită, pentru că există riscul ca poate documentul să aibă erori. :wink: :)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

popescudm702

#3 Mesaj de popescudm702 »

Ati mai intampinat problema asta azi?Am inteles ca si cei care au depus declaratiile vineri nu au primit recipisele...

tatum

#4 Mesaj de tatum »

Problema exista inca . Pentru declaratii depuse ieri pe la 11:30 dimineata , am primit recipise acum aprox. 2 ore .

olteanur983

#5 Mesaj de olteanur983 »

Cum procedam când depunem declarațiile la ANAF în termen, însa nu primim recipisa – iar după primire aceasta prezintă erori

In caz ca ati trimis declaratia in termen si cand veti primi recipisa (…candva maine ..poimaine…etc ..) aveti erori – este bine de stiut asta din CPF :
– art 103 CPF “(5) – Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declaraţiei, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul/plătitorul depune o declaraţie validă până în ultima zi a lunii în care se împlineşte termenul legal de depunere.”
Adica pana in 01.02.2016 trebuie sa o depuneti pe cea corecta

ivana91

#6 Mesaj de ivana91 »

Nu pot sa depun declaratiile astazi pe e-guvernare. Este vreo problema la depunere? Nu functioneaza.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Scuze, dar daca postezi acelasi lucru in mai multe locuri crezi ca o sa functioneze?

mereutad482

#8 Mesaj de mereutad482 »

olteanur983 scrie:Cum procedam când depunem declarațiile la ANAF în termen, însa nu primim recipisa – iar după primire aceasta prezintă erori

In caz ca ati trimis declaratia in termen si cand veti primi recipisa (…candva maine ..poimaine…etc ..) aveti erori – este bine de stiut asta din CPF :
– art 103 CPF “(5) – Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declaraţiei, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul/plătitorul depune o declaraţie validă până în ultima zi a lunii în care se împlineşte termenul legal de depunere.”
S-a abrogat aceasta prevedere?
Am avut doua declaratii D300 depuse pe data de 21.12.2016 care au avut erori de validare, le-am redepus una pe 23.12 , alta pe 27.12.2016, numarul de inregistrare primit in recipisa a fost pe 23, respectiv 27 decembrie....

balazse

#9 Mesaj de balazse »

De ce sa fi fot abrogat?
Care este problema cu data nr de recipisa?
Il pastrezi si pe prima si ai dovada ca a fost initial transmis pe 23.12.2016, dar pana la sfarsitul lunii (27.12.2016) ai depus corect.

Scrie răspuns