declaratia 205 pe 2015
declaratia 205 pe 2015
am 2 asociati care vor dividendele acum si am completat declaratia 2015 , am caklculat impozitul eu , dar ope declaratie apare tot 16% ,. cum trebuie sa procedez
multumesc
multumesc
Re: declaratia 205 pe 2015
Pentru dividendele care se achită în 2016 şi impozitul aferent reţinut, declaraţia D205 se depune în 2017.D205 pentru 2015 este pentru ce s-a achitat în 2015, evident, cu cota de 16%.
Ultima oară modificat Lun Feb 01, 2016 11:21 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Si ce treaba are D.205 pe anul 2015, cand ei vor sa ridice dividende in 2016?
Au ridicat cumva dividende anul trecut (2015) si nu era impozitul de 16%?
Au ridicat cumva dividende anul trecut (2015) si nu era impozitul de 16%?
este vb de dividendele aferente lui 2015 , ce vor fi ridicate in 2016 ,deci platesc 5% sau 16% , avand in vedereca nu au luat nimic anticipat
Si de cand se poate lua in avans dividende(doar din curiozitate)?
-
Din câte am înțeles nu este avans din dividende. Conducerea firmei a hotărât ca din profitul lui 2015 să se repartizeze acum o sumă X. la dividende. Pentru aceasta, dacă se si plătește tot acum, in Februarie, de exemplu, suma calculata pentru impozit dividende este de 5% din aceasta suma X.Acest impozit se declară si se plătește, in exemplul dat prin declarația 100 pana pe 25.03.2016. Nu-i așa?
din curiozitate, ai si depus bilantul?
poti plati divindende din profitul lui 2015 doar daca ai depus bilantul pentru acest an ; si da, impozitul e de 5%

poti plati divindende din profitul lui 2015 doar daca ai depus bilantul pentru acest an ; si da, impozitul e de 5%
nu l-am depus inca si nici nu est avans , doar vrea sa le ridice mai repede , si asta e o problema , daca impozitul este tot de 5% daca le consider avans acum in februarie
- daca dividendele pe care vrei sa le platesti in februarie sunt repartizate din profitul anului 2015, nu le poti plati acum ci numai dupa aprobarea situatiilor financiare anuale; adica dupa ce depui bilantul
- daca dividendele pe care vrei sa le platesti in februarie sunt repartizate din profitul anilor precedenti anului 2015, iar repartizarea ai facut-o acum, dupa 01.01.2016, impozitul este 5%
- daca dividendele pe care vrei sa le platesti in februarie sunt repartizate din profitul anilor precedenti anului 2015, iar repartizarea ai facut-o acum, dupa 01.01.2016, impozitul este 5%
sunt din anul 2015 , deci urmeza repartizarea lor, nu am preadat bilant , dar daca dau partial din ele acum in februarie tot 5% platesc , le vrea acum , si nu vreau sa fac vreo boacana care sa ma coste pe mine - asta i-am spus si eu ca dupa predarea builantului pot da dividende - e o situatie mai delicata - adm fin l-au facut inactiv , desi a dus tot ce a cerut , insa doua birouri alaturate nu au colaborat si unul a luat actele fara sa comunice celor care au dat drumul la documentul de inactivitate ,
delicata situatie.... 

asa e , doar ca ei vor sa isi ia banii
-
Ei vor multe, dar legal nu se pot lua decat dupa depunerea situatiilor financiare anuale !
Este diferenta intre aprobarea si depunerea situatiilor financiare.
Dividendele se pot ridica dupa aprobarea situatiilor financiare.
Dividendele se pot ridica dupa aprobarea situatiilor financiare.
1+1=3
-
Termenul pentru repartizarea dividendelor este dat de intocmirea si aprobarea situatiilor financiare si o data cu aceasta, aprobarea repartizarii profitului. Asadar, este importanta intocmirea situatiilor financiare si aprobarea lor.
Situatiile financiare ale societatilor comerciale sunt reglementate printr-un act legislativ care stabileste si formatul acestora pentru exercitiul financiar incheiat. In functie de data in care este publicat acest ordin situatiile se vor putea pregati mai repede sau mai tarziu.
Art 67 alin 2 din Legea societatilor comerciale prevede ca dividendele se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat.
Situatiile financiare ale societatilor comerciale sunt reglementate printr-un act legislativ care stabileste si formatul acestora pentru exercitiul financiar incheiat. In functie de data in care este publicat acest ordin situatiile se vor putea pregati mai repede sau mai tarziu.
Art 67 alin 2 din Legea societatilor comerciale prevede ca dividendele se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat.