Configurare societate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
letaih

Configurare societate

#1 Mesaj de letaih »

Buna ziua! La configurarea gestiunilor: Am ales "Evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte".In cazul in care aleg tip gestiune cantitativ-valorica, nu pot introduce contul, programul lucreaza automat cu contul 371 (fara analitic). Dar in afara de en-gros mai am alte gestiuni cu amanuntul, cu cote de TVA diferite. Cum pot creea un cont analitic pentru marfa cu evidenta cantitativ-valorica? Multumesc.

fagarasa176

Re: Configurare societate

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Pune bifa la "La pret de vanzare"
Gestiunea cantitativ valorica la pret de vanzare nu esti indicata pentru folosinta, de altfel o sa si primesti un mesaj de genul
Pentru vanzarea cu amanuntul este recomandata gestiunea global-valorica
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

cernatv

#3 Mesaj de cernatv »

Sa mai bifezi la Configurare si Foloseste formula cu rulaje cumulate, sa-ti descare bine gestiunile global valorice.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

juravlev

#5 Mesaj de juravlev »

Buna ziua , ma ajutati si pe mine cu un sfat va rog , activitatea societatii este cafenea-bar si nu-mi dau seama cum sa merg : pe gestiune cantitativ- valoric ar fi ok dar vanzarile le-a facut haotic ,cand a intrat o sticla a vandut o sticla inteleg , dar cand intra 1 buc( sticla de 1 litru ) si el vinde la gr (50.100.) si el bate pe casa tot 1 buc cum sa stiu eu cat a vandut ca Z-etul nu-mi arata si nici preturile de vanzare nu-s la fel :?: daca optez pe global valoric trebuie sa fac nir de mana si inventar de unde scot la sf de an ? multumesc

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Cantitativ-valoric, înseamnă să aibă firma evidența la zi, la locul de aprovizionare și desfacere. Nu să scrie el documente de mână sau cu te miri ce și apoi să le opereze contabilul retroactiv în sistem cantitativ-valoric. Eu nu pot înțelege contabilii care fac asta. Pur și simplu nu pot. Mai ales la comerț.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns