Diferente TVA.
Diferente TVA.
Buna dimineata stimati colegi, in ianuarie 2016 baza x 20% e diferita in decont TVA,normal pentru ca am avut plati s incasari aferente anului 2015.Asa lasam sau ....? va rog mult !Multumesc.
Re: Diferente TVA.
Cele aferente lui 2015 se trec pe regularizări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Wow, munca multa .Dupa generare decont luam fiecare inregistrare si trecem in decont la regularizari ( achizitii ,livrari) baza cu TVA aferent de 24% si scadem din baza si TVA total? Si facem acest lucru pana platim si incasam tot din urma .
Precis va face programul automat, doar sa ai rabdare sa apara noua declaratia de decont (D.300).
Ok multumesc, asteptam.Am o alta problema ,la o firma din 2016 trecem la TVA lunar ,la trim IV -2015 avem de plata TVA...am inchis anul 2015.Acum am bifat TVA lunar si cand dau declaratia imi da atentionare cum ca in decontul precedent am TVA de recuperat ...ce fac trec peste atentionari?
Si la bonurile de benzina aleg TIP C, la unele se debifeaza TVA la incasare la altele ramne bifa pusa.Cum e corect?
Si la bonurile de benzina aleg TIP C, la unele se debifeaza TVA la incasare la altele ramne bifa pusa.Cum e corect?
Trecere la TVA lunar il inregistrezi la "administrare" -> "configurare societati" -> buton "detalii impozit si TVA...".
Momentan inca nu dai nici o declaratie doerece nu exista inca programul. Atentionarea este sa nu uiti sa completezi randul cu suma de recuperat.
Daca acel document este o factura simplificata atunci alegi C, D.394 face referire la bon fiscal si factura simplificata si nu la "bon de benzina".
Dupa parerea mea personala, acea bifa ar trebui sa ramana chiar daca discutam de bonuri, deoarece trebuie sa apara in jurnal de cumparari la referinta cu TVA la incasare.
Momentan inca nu dai nici o declaratie doerece nu exista inca programul. Atentionarea este sa nu uiti sa completezi randul cu suma de recuperat.
Daca acel document este o factura simplificata atunci alegi C, D.394 face referire la bon fiscal si factura simplificata si nu la "bon de benzina".
Dupa parerea mea personala, acea bifa ar trebui sa ramana chiar daca discutam de bonuri, deoarece trebuie sa apara in jurnal de cumparari la referinta cu TVA la incasare.
Deci, da am bifat TVA lunar ...problema e alta : noi avem TVA de plata la trimestrul IV 2015, si totusi In jurnal cand dau actualizare date la declaratia pe Ianu -2016 imi zice atentionarea cum ca am TVA de recuperat din decontul precedent ,desi noi aveam de plata .
Asa cum am mentionat anterior nu pune doar simplu bifa la "lunar", ci foloseste butonul "detalii impozit si TVA...".
La "decont de tva..." -> "alte informatii" -> scoate bifa de la "cu preluarea automata a soldurilor perioadei precedente" -> si la fiecare perioada de declaratie verifica ca ce ai in decont sa bata cu sumele din "rezultate contabile" (de la "alte informatii").
La "decont de tva..." -> "alte informatii" -> scoate bifa de la "cu preluarea automata a soldurilor perioadei precedente" -> si la fiecare perioada de declaratie verifica ca ce ai in decont sa bata cu sumele din "rezultate contabile" (de la "alte informatii").
Va multumesc ,am inteles !O duminica minunata!
La decontul de TVA depus in ianuarie pentru decembrie am uitat sa trec o suma care a fost fost platita in 5 ianuarie in loc de 25 decembrie. Pentru ca suma era mica si nu aveam bancile introduse la momentul cand am facut decontul, am omis sa o trec.
Acum inteleg ca nu se mai pot face regularizari decat cu aprobarea celor de la ANAF?
Spuneti-mi ca rog ca exagerez!
Acum inteleg ca nu se mai pot face regularizari decat cu aprobarea celor de la ANAF?
Spuneti-mi ca rog ca exagerez!
Puteți înscrie manual pe regularizări suma, nu e nevoie de aprobare de la ANAF pentru așa ceva. Vă referiți la corecții materiale când vorbiți de aprobare, dar și până acum corecțiile materiale tot cu aprobarea ANAF se efectuau.
Am facut si eu o prostie si nu stiu cum sa procedez acum. La o societate cu tva la incasare, in luna noiembrie 2015 am introdus o factura cu tva 0 desi trebuia cu tva 24. Aceasta factura am achitat-o in decembrie iar greseala am observat-o abia acum. Cum pot regla acesta situatie? Multumesc!
O stornați cu 0 și o re-operați cu TVA de 24. Ambele documente se trimit și clientului dacă vorba de facturi emise. La cea la care se pune 24% se debifează opțiunea TVAI. Dacă e vorba de facturi primite, procedați similar, dar prin intrări punând la ambele (și storno și factura re-operată corect) data documentului inițială din 2015 și debifând opțiunea TVAI.
Este o factura primita nu emisa. Sa inteleg ca voi inregista doua facturi(de fapt trei cu cea inregistrata eronat) una de stornare cu tva 0 sia alta corecta cu tva 24? Multumesc!