bonuri fiscala sau facturi simplificate?
-
bonuri fiscala sau facturi simplificate?
Sa inteleg ca pe ian., febr. si martie inregistram bonurile de combustibil tot ca bonuri fiscale si na ca facturi simplificate? (bonurile au si codul fiscal al nostru).
- fagarasa176
Re: bonuri fiscala sau facturi simplificate?
Ai inteles total gresit.
Incepand cu 01.01.2016 bonurile fiscale fara cui pe ele le inregistrezi cu "B"
Facturile simplificate, adica bonurile fiscale pe care ai cui'ul societatii le inregistrezi cu "C"
Incepand cu 01.01.2016 bonurile fiscale fara cui pe ele le inregistrezi cu "B"
Facturile simplificate, adica bonurile fiscale pe care ai cui'ul societatii le inregistrezi cu "C"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
In instructiunile pt. noul formular D394 care se depune pentru perioada de raportare martie 2016 scrie ca pt. achizitii la care avem bon fiscal fara cui pe ele, nu le declaram.
De ce trebuie sa inregistram bonurile fiscale fara cui pe ele cu B?
De ce trebuie sa inregistram bonurile fiscale fara cui pe ele cu B?
In aceleasi instructiuni scrie că D394 se va redepune pentru ian. si feb. de catre cei cu depunere lunară după 01.04.2016.
Da, aveti dreptate.
Tocmai de aceea insistam sa aflam cum se inregistreaza bonurile acestea, sa nu fim nevoiti in aprile 2016, cand trebuie sa depunem D394 aferent martie 2016, si cele pt. ian si feb 2016, sa ne trezim ca nu sunt inregistrate bonurile corect.
Nu mai zic ca in aprilie 2016 poate mai avem de facut cate un bilant, vreun client cu perioada fiscala trimestru.
Tocmai de aceea insistam sa aflam cum se inregistreaza bonurile acestea, sa nu fim nevoiti in aprile 2016, cand trebuie sa depunem D394 aferent martie 2016, si cele pt. ian si feb 2016, sa ne trezim ca nu sunt inregistrate bonurile corect.
Nu mai zic ca in aprilie 2016 poate mai avem de facut cate un bilant, vreun client cu perioada fiscala trimestru.
@iliea580
Ce vă face să credeți că acele intrări vor apărea în declarație? Că sunt curios. De unde ați dedus asta? Nici eu nu știu încă ce și cum va fi modificat la program pentru noua declarație, dar dumnevoastră deja speculați că acele intrări culese pe tip B vor apărea în declarație. Și dacă nu vor apărea?
Ce vă face să credeți că acele intrări vor apărea în declarație? Că sunt curios. De unde ați dedus asta? Nici eu nu știu încă ce și cum va fi modificat la program pentru noua declarație, dar dumnevoastră deja speculați că acele intrări culese pe tip B vor apărea în declarație. Și dacă nu vor apărea?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Tocamai asta este ideea, daca se vor inregistra cu cota tva 0%, nu se vor duce in D394.
Intrebarea mea este: de ce le mai trecem prin ecranul "Intrari" daca le inregistram cu cota TVA 0% si ele nu merg in D394?
Nu este mai simplu sa inregistram aceste bonuri fara cui direct in casa si fiecare va duce cheltuiala dupa caz (deductibila sau nedeductibila)?
Intrebarea mea este: de ce le mai trecem prin ecranul "Intrari" daca le inregistram cu cota TVA 0% si ele nu merg in D394?
Nu este mai simplu sa inregistram aceste bonuri fara cui direct in casa si fiecare va duce cheltuiala dupa caz (deductibila sau nedeductibila)?
Și cum s-ar prelua atunci în D300?
- fagarasa176
Sau in D392 dupa caz?
Si de ce trebuie sa apara in D300? Aici avem bon fara cui beneficiar!cernatv scrie:Și cum s-ar prelua atunci în D300?
Daca aveam bon cu cui beneficiar eram de acord ca trebuie sa mearga si in D300 si in D394.
Daca le trecem prin ecranul intrari cu tva 0%, vor aparea la rd. 26 (achizitii tva 0%).
Cunosc contabili care trec 0 la acest rand, chiar daca au avut facturi cu tva 0% in perioada de raportare.
De ex. am acest bon fara cui beneficiar de la OMV (platitor de tva). Valoare bon 120 lei inclusiv tva.fagarasa176 scrie:Sau in D392 dupa caz?
Daca inreg. in intrari - tip b - tva 0% , in D392 credeti ca se duce corect?
Probabil va duce 100 baza si 20 tva, dar bonul este inregistrat cu 120 baza si 0 tva.
- fagarasa176
Asa este si corect pentru un neplatitor de tva care achizitioneaza de la un platitoriliea580 scrie:Probabil va duce 100 baza si 20 tva
Imi cer scuze, am uitat sa spun ca beneficiarul este platitor de tva.fagarasa176 scrie:Asa este si corect pentru un neplatitor de tva care achizitioneaza de la un platitoriliea580 scrie:Probabil va duce 100 baza si 20 tva
Bonul fiscal este de la OMV platitor de tva.
Si in acest caz, daca nu am cui beneficiar pe bon, cum spuneti ca este corect sa inregistram in SAGA sa sa fie corect pt. toate declaratiile ?
- fagarasa176
Momentan se pare ca exista o problema speram ca saga sa geseasca o solutie
citeste si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 1&start=15
citeste si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 1&start=15
Nu e nici o problemă.
Vreți să nu deduceți TVA dar să deduceți cheltuiala, operați pe tip B și folosiți 3022 nu 6022 în detalii alături de I ca opțiune de integral nedeductibil.
În cazul ăsta se limitează deducerea TVA. Și apăsați bon consum să vă înregistreze 6022=3022 - caz în care nu ține seama și de cheltuială.
Vreți să nu deduceți TVA dar să deduceți cheltuiala, operați pe tip B și folosiți 3022 nu 6022 în detalii alături de I ca opțiune de integral nedeductibil.
În cazul ăsta se limitează deducerea TVA. Și apăsați bon consum să vă înregistreze 6022=3022 - caz în care nu ține seama și de cheltuială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.