Buna ziua!
Cum inregistrez un consum de materii prime din 2012,2013 respectiv 2014? E destul de semnficativa diferenta din soldul contului 301.
Este corecta inregistrarea 1174=301 la data de 31.12.2015? Trebuie sa fac rectificative la 101?
Corectare eroare din anii precedenti
-
Re: Corectare eroare din anii precedenti
Da, da.
Întrebarea e cum s-au făcut inventarele
Întrebarea e cum s-au făcut inventarele

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu am intrebat si un inspector fiscal de la ANAF si mi-a spus ca nu am voie sa mai umblu la 101... iar 1174 il inchid prin 1171? daca da, in ce luna?
Ultima oară modificat Vin Feb 19, 2016 10:36 am de către petrescum313, modificat 1 dată în total.
Are și el dreptate într-un sens. Dar nu așa cum spune.
întrebarea e corectă: cum poți cum demonstra că nu ai înregistrat în anii respectiv consumurile? Eventual având bonuri de consum scrise, semnate și neînregistrate. Dar dacă pot demonstra că am documente neînregistrate atunci e normal să înregistrez prin 1174 și să refac D101 a anilor respectivi.
întrebarea e corectă: cum poți cum demonstra că nu ai înregistrat în anii respectiv consumurile? Eventual având bonuri de consum scrise, semnate și neînregistrate. Dar dacă pot demonstra că am documente neînregistrate atunci e normal să înregistrez prin 1174 și să refac D101 a anilor respectivi.
-
Este vorba de masa lemnoasa vanduta direct din padure...deci avizele respective nu au fost inregistrate in consum ci doar ce s-a vandut din depozit. Venitul aferent acestora a fost inregistrat dar consumul nu.
Atunci este corect ceea ce v-am spus eu.
-
Multumesc!