Declaratia 394 - vanzare fizica cu marketline

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
zahut

Declaratia 394 - vanzare fizica cu marketline

#1 Mesaj de zahut »

Incepand cu data de 01.03.2016 intra in vigoare noua declaratie 394 in care:
- Persoana impozabila ce depune declaratia 394 trebuie sa declare:
a) plaja de facturi aferenta perioadei de raportare;
b) numarul total de facturi emise in perioada de raportare, declarand inclusiv facturile stornate, anulate sau autofacturile;
- in declaratia 394 se vor declara toate bonurile fiscale emise, fie ca sunt facturi simplificate, fie ca pe acestea nu se precizeaza codul de identificare al cumparatorului, atat ca numar total de bonuri fiscale cat si ca valoare.

Cum procedam cu facturile emise in sistem MarketLine? Folosim o plaja de facturi, care in mod normal trebuie sa declaram si in aceeasi timp avem si bonuri fiscale, centralizate prin raportul zilnic. Cum intocmim declaratia 394?

tomac

Re: Declaratia 394 - vanzare fizica cu marketline

#2 Mesaj de tomac »

Plaja de facturi se definește în SAGA. În Market se poate defini o serie a facturilor nu o plajă de numere. Cu toate acestea puteți defini o plajă de numere distinctă în ecranul nou introdus în SAGA și din martket se vor genera date direct pe acea plajă de numere.
facturile simplificate se vor transfera din market în SAGA pe tipul C.
Legat de numărul de bonuri momentan nu se poate introduce nicăieri în SAGA. Așteptăm să vedem cum arată declarația în format electronic și care sunt specificațiile ei tehnice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zahut

Re: Declaratia 394 - vanzare fizica cu marketline

#3 Mesaj de zahut »

Multumesc

Scrie răspuns