declaratii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ionf605

declaratii

#1 Mesaj de ionf605 »

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum pot scoate din declaratia 205 adeverinte de venit pentru 2015, pentru fiecare salariat in parte , asa cum erau fisele fiscale inainte.
Se pare ca alte programe le genereaza, deoarece salariatii le solicita.
Multumesc anticipat.
O seara buna,
Florentina Ion

cernatv

Re: declaratii

#2 Mesaj de cernatv »

Din D205 nu se pot scoate. Vezi însă butonul Adeverințe.... tot de la Salariați.

ionf605

#3 Mesaj de ionf605 »

Multumesc pentru raspuns, dar nu este acelasi lucru.
Alte programe de contabilitate le pot genera.
Ce trebuie sa facem sa le genereze si SAGA. Nu cred ca este o mare problema.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Acea adeverință încă are o informative prețioasă în plus față de fostele FF-uri, respectiv venitul net.
Și la folosesc salariații adeverințe tip fișe fiscale?

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

@ionf605 vorbesti serios?
Cum adica salariatii solicita adeverinte de venit asa cum erau fisele fiscale?
Ai incercat sa scoti o adeverinta asa cum ti'a indicat colegul @cernatv din meniul salariati, butonul "Adeverinte" si aceea adeverinta nu este intocmita conform normelor in vigoare?
Eu zic ca adeverinta de venituri este similara cu fosta fisa fiscala si cuprinde elementele obligatorii conform legii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ionf605

#6 Mesaj de ionf605 »

Poate daca nu am fi asa ironici am reusi sa rezolvam problemele asa cum trebuie.
Se pare ca nu lucrati direct cu salariati. Este asa de simplu sa stai in fata calculatorului si sa verbesti in necunostinta de cauza despre ce este vorba.
Acele tipuri de adeverinte pe care le genereaza programul "din butonul Adeverinte" sunt emise pentru a fi foloste cu un scop precis.
Am cativa salariati care in fiecare an solicita acest tip de adeverinte respectiv fostele ff.
Totodata firma de contabiltate care urmeaza sa preia contabilitatea si salarizarea unei societati a solicitatat citez
"adeverinte de venit din d 205". Tododata asa cum am mentionat stiu programe care emit acest tip de adeverinte.
Eu am intrebat ce trebuie facut ca SAGA sa emita acest tip de adeverinte.
Daca nu se poate raspunde cu o informatie utila care sa rezolve problema, ppate ar trebui sa ne abtinem.

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

Aici nu este vorba de a fii ironic sau nu.
Este vorba ca trebuie sa intelegeti si d-vs si salariatii, cu care se pare ca doar d-vs lucrati si nimeni altcineva nu are de'a face cu ei, ca ceea ce solicita dumnealor nu exista din punct de vedere legal.
ionf605 scrie:Am cativa salariati care in fiecare an solicita acest tip de adeverinte respectiv fostele ff.
Asta pentru ca d-vs ca si persona care, dupa cum va laudati, lucrati direct cu salariatii, nu ia'ti informat ca aceste formulare nu mai exista de prin 2011 daca nu ma insel
ionf605 scrie: Totodata firma de contabiltate care urmeaza sa preia contabilitatea si salarizarea unei societati a solicitatat citez
"adeverinte de venit din d 205".
Daca cititi printre randuri asa se intampla. Probabil societatea respectiva solicita adeverinte care sa cuprinda datele declarate in D205.
A'ti obsevat cumva dumneavoastra ca cei de la ANAF au scos un formular D205 care emite adeverintele cerute de d-vs si SAGA nu a implementat cumva?
ionf605 scrie: Eu am intrebat ce trebuie facut ca SAGA sa emita acest tip de adeverinte.
SAGA chiar emite aceste adeverinte, sunt cele pe care le gasiti in meniul descris de mine mai sus.
ionf605 scrie: Daca nu se poate raspunde cu o informatie utila care sa rezolve problema, ppate ar trebui sa ne abtinem.
Aici sunt de acord cu d-vs.
D-vs aveti cunostintele de rigoare, doar lucrati cu salariati.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

adrigela77

fise ficale an 2016

#8 Mesaj de adrigela77 »

In primul rand va doresc tuturor un sincer La Multi Ani cu sanatate, putere de munca si multe realizari, in al 2-lea rand vin cu intrebarea daca se mai depun fisele fiscale pentru veniturile din anul 2016, daca se poate si o baza legal. Va multumesc.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Fise fiscale deja de ceva perioada de timp nu se depune, ci D.205.
Acum daca te referi la faptul ca pentru anul 2016 va trebui sa depune D.205 pentru venituri din salarii, ramane o dilema si asteptam sa vedem cum vor interpreta cei de la ANAF modificarea legislativa.

adrigela77

#10 Mesaj de adrigela77 »

Multumesc pentru raspuns. Da, ai dreptate la D205 ma refeream. Atunci asteptam sa vedem ce mai zice ANAF-ul.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Ce să zică? D205 se va depune dar fără a se completa datele despre veniturile din salarii.
Modificarea e din 2016, prin OUG 84/2016.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ioni459

#12 Mesaj de ioni459 »

Pentru o firma care a fost radiata in 2016, si care la inchidere a avut venituri din lichidarea PJ se depune D205??

Scrie răspuns