Pagina 1 din 2
diferente la intrari
Scris: Vin Mar 04, 2016 11:47 am
de doleal672
Buna ziua,
La verificare date imi apare urmatoarea atentionare:
cont 301.01 stocuri = 1039.20
contabilitate = 1042.80
diferenta = -3.60
Am verificat datele din factura. Diferenta apare din cauza rotunjirii pretului unitar la intrare.
Cum reglez aceasta diferenta?
Re: diferente la intrari
Scris: Vin Mar 04, 2016 11:48 am
de fagarasa176
Lasati saga sa calculeze singur pretul unitar
Adica treceti cantitate si valoare iar programul calculeaza automat pretul unitar
Re: diferente la intrari
Scris: Sâm Mar 05, 2016 1:59 pm
de doleal672
Asa am procedat.
Deci pe factura am la valoare 813.60 lei si cantitate 180.000 ml.
Pentru a da aceasta valoare ar trebui sa am pret unitar 0.00452.
In Saga sunt doar 4 zecimale si imi duce la stocuri 180.000 ml * 0.0045 lei = 810.00 lei.
Re: diferente la intrari
Scris: Mar Mar 08, 2016 6:00 pm
de doleal672
Va rog sa imi spuneti cum procedati in asemenea situatii?
Va multumesc!
Re: diferente la intrari
Scris: Mar Mar 08, 2016 6:37 pm
de balazse
In asemenea conditii as lucra la L si nu la ML.
Re: diferente la intrari
Scris: Mar Mar 08, 2016 9:29 pm
de herganiec
dar ce produs este in ML?
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 09, 2016 1:47 am
de doleal672
Este bere la butoi.
Asa am preluat societatea, cu intrari in ML si GR.
Si chiar nu ma duce mintea cum sa procedez in situatia aceasta.
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 09, 2016 5:55 am
de balazse
Daca se lucreaza cu asa preturi mici atunci cea mai buna solutie este sa lucrezi cu o unitate de masura mai mare.
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 09, 2016 2:48 pm
de doleal672
Asta ar insemna sa modific si retetarul. Este creata reteta de una portie bere a 400 ml. Voi incerca sa trec in retetar 5 portii cu materie prima de 2 L. Dar cred ca pot sa fac aceasta modificare numai dupa ce se consuma ce este pe stoc, iar intrarile de acum incolo sa le operez in L nu in ML.
Va multumesc pentru ajutor.
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 09, 2016 5:31 pm
de balazse
Sau poti crea un articol nou, sa faci un "transfer" prin meniul "intrari", dupa care sa blochezi vechiul articol si sa lucrezi in continuare cu noul articol.
Re: diferente la intrari
Scris: Joi Mar 10, 2016 2:38 pm
de doleal672
Multumesc mult Balasze!
E cea mai buna idee si am mai invatat ceva, nu stiam ca se pot bloca articolele
Acum stiu si imi este de mare de folos, avand o lista lunga de articole care nu se mai folosesc.
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 30, 2016 9:56 am
de stoicac362
Buna ziua,cum trebuie procedat la achizitie bere la butoi cu 20% si vanduta cu 9%?Cum fac inregistrarea in Saga.Evidenta global-valorica.Introduc factura cu 20 % si pretul de vanzare e calculat cu 9%,dar la sfirsit de luna nu imi mai da stocul corect.Multumesc
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 30, 2016 10:04 am
de fagarasa176
Eu zic ca factura de achizitie trebuie tot cu tva 9%
Doar nu ambalezi berea din butoi la sticla sa o vinzi cu 20%
Dar este dor o parere
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 30, 2016 10:34 am
de balteanuc692
E cu 20% la furnizor si e corect. Eu o consider materie prima si merg prin retetar.
Re: diferente la intrari
Scris: Mie Mar 30, 2016 10:40 am
de fagarasa176
Merge doar la gestiunea cantitativ-valoric
Daca se merge pe global e cam nasol
