Buna seara,
Am urmatoarea problema si nu stiu in saga C cum sa operez daca ma poate indruma cineva :
-magazin alimentar -gestiune global valorica- primeste marfa(*painea) de la un furnizor pe aviz,i se intocmeste nir iar a doua zi primeste factura si chitanta si alt aviz pentru marfa din ziua respectiva.
Cum procedez cu aceste avize? la intrari selectez A introduc si restul informatiilor iar in partea de jos nedefinit si la total trec valoare aviz fara tva si pretul de vanzare.A doua zi cum fac sa introduc factura fara sa dublez marfa?
Si inca o problema
Societatae e cu tva la incasare,am preluat-o la 01.02.2016.Cand am facut preluarea de furnizori in partea de jos la intrari am trecut nedefinit-prelaure sold- cantitate 1,-tva 0 si la total soldul furnizorului,cont 999.Am la 01.02.2016 factura de retur marfa si nu pot valida ca va trebui sa fac reglare mai inta,i dar nu pot vedea soldul din trecut.E din cauza ca nu am bifa la tva fiind la incasare.Dar cum pot face asta ca daca trec manual bifa la validare imi dispare.
Va multumesc!
Marfa sosita pe aviz
Re: Marfa sosita pe aviz
1. Ai un botun de Asociere aviz...
2. Trebuie preluate toate facturile în sold, cu bifa pusă și cu tva-ul corespunzător. Astfel, de unde să știe Saga ce tva neexigibibil să înregistreze atunci când faci plata unei facturi mai vechi, dacă la tine suma pe tva e zero? Și cum să pună acele facturi corect în JC și în decont?
2. Trebuie preluate toate facturile în sold, cu bifa pusă și cu tva-ul corespunzător. Astfel, de unde să știe Saga ce tva neexigibibil să înregistreze atunci când faci plata unei facturi mai vechi, dacă la tine suma pe tva e zero? Și cum să pună acele facturi corect în JC și în decont?
-
Multumesc,dar o baza de date nu am ,facturile inca nu s-a facut predarea actelor de la vechea contabilitate.am tva 24%-20%-9% la facturile neachitate.
Buna ziua,
cum pot face asocierea intre un aviz si factura sosita cu alt pret decat cel din aviz?
cum pot regla diferenta de pret ca sa-mi dea balanta analitica cu cea sintetica?
cum pot face asocierea intre un aviz si factura sosita cu alt pret decat cel din aviz?
cum pot regla diferenta de pret ca sa-mi dea balanta analitica cu cea sintetica?