sunt utilizator nou

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
berciug970

sunt utilizator nou

#1 Mesaj de berciug970 »

buna ziua,
sunt utilizator nou si am nevoie de ajutorul dvs si putina rabdare.
1.unde se introduc in program telefoane cumparate de la RCS pe contract, cu plata in rate.
2.cum pot stinge(inchide) sold client incasat in ianuarie, tinand cont ca am deschis sold initial manual la 01.01.2016 si in ianuarie cand am inregistrat extrasul de banca nu mi se stinge clientul.
3.cum introduc imobilizarile achizitionate in 2015, avand in vedere ca am deschis societatea in saga la 01.01.2016
4.unde introduc note contabile de operatiuni diverse cum ar fi contracte de sponsorizare, polite de asigurare, etc.
5.pot muta baza de date de pe un calculator pe altul fara probleme? si cum se face?

va multumesc pentru rabdare
GB

fagarasa176

Re: sunt utilizator nou

#2 Mesaj de fagarasa176 »

1. La achizitie 214=167, apoi lunar cu rata de pe factura 167=404, nu uitati sa le inregistrati si in imobilizari
2. Daca incepti sa folositi programul cu ianuarie 2016, soldurile initiale se preiau cu o data anterioara adica cu decembrie 2015.
La incasare a'ti ales si factura din care a'ti stins banii?
3. In meniul Operatii-->Imobilizari
4. Doar daca aveti licenta pe ambele calculatoare
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

berciug970

#3 Mesaj de berciug970 »

da, asa cum mi-a fost frica asa s-a intamplat!

1. intrebarea era UNDE in program? nu era nota contabila.
2. soldurile le-am introdus cu 31.12.2015, as fi selectat factura daca ar fi fost o factura! dar este de fapt un sold initial care nu imi apare in fereastra aceea mica din dreapta ......... sa aleg stingerea integrala ... de fapt aceasta este problema cum fac sa imi apara soldul initial acolo la incasarea facturii integrale(sau partiale sau cum o fi)
3. la 3 intrebarea era din nou CUM? nu unde, pentru ca logic am intrat la imobilizari si ceva nu era ok ....
4. nu este raspuns .....
5. cum adica sa am licente pe ambele calculatoare??? asta-i gluma? mi s-a spus ca pot muta programul, baza de date de 2 ori in cadrul unei licente complete!!!

fara suparare, va rog sa nu mai raspundeti daca nu raspundeti la intrebarile adresate!

GB

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

berciug970 scrie:fara suparare, va rog sa nu mai raspundeti daca nu raspundeti la intrebarile adresate!
Fara suparare, dar d-vs a'ti cititi manualul de utilizare inainte sa intrebati pe forum?
Se pare ca nu :wink:
Toti am fost nestiutori la inceput, dar nu am dat cu "noroi" in cei care au incercat sa ne ajute chiar daca daca informatiile furnizate au fost incomplete sau cererile nu au fost inteligibile.

1. Prin INTRARI, introduceti factura de la furnizor
2. Vedeti daca nu a'ti citit manualul referitor la preluare solduri analitice pe terti :wink:, preluarea se face si pe sintetic si pe analitic.
Adica a'ti preluat soldurile din balanta, ceea ce inseamna ca a'ti preluat sinteticul, legat de preluare analitic cititi manualul SAGA la "Preluare solduri analitice la terti"
3. Adaugati fiecare imobilizare tinand cont de fiecare coloana, dar daca nu citit manualul, e mai usor sa fim ironici cu cei care incearca sa ajute
Adăugarea unei imobilizări noi sau preluate presupune completarea următoarelor date:
Nr.inv. - numărul de inventar - acesta trebuie să fie unic.
Denumire - denumirea imobilizării (ex.Autotursim DACIA Pick-Up)
Nr.factura - se completează (opţional) cu numărul facturii prin care a intrat imobilizarea.
Gestiune - locul de amplasare a mijlocului fix (gestiunea)
Cod clasă - permite alegerea din lista derulantă, a codului de clasificare în cazul imobilizărilor corporale.
Valoare - se completeaza cu valoarea de inventar a imobilizării (valoarea de achiziţie).
Data intrare - se completeaza cu data la care încarca imobilizarea. Din luna urmatoare acestei date începe înregistrarea amortizarii.
Dur.luni - va fi completat cu durata de utilizare a imobilizării. Se completează automat de către program la imobilizările corporale şi poate fi modificat
Tip amortizare - liniara sau accelarata, dupa caz.
Val. ramasa - se completeaza automat cu valoarea iniţială a imobilizării.
Dur. ramasă - se completează automat durata totală de funcţionare în luni.
Amort. înreg - se completează cu 0.
Necorp. - se bifeaza dacă amortizarea este necorporală.
Cont - se completează cu contul în care a intrat imobilizarea.
Cont amortizare - se completează cu contul în care se va înregistra amortizarea.
Cont cheltuiala - se completează cu contul de cheltuiala (6811 sau analitic) în care se va înregistra amortizarea.

Coloanele Amort. lunara si Amort. înreg se calculeaza automat, nefiind editabile.

Coloana "Valoare inventar", apare in cazul in care exista modernizari si/sau reevaluari si cuprinde valoarea la zi a imobilizarii.

4. NC manuale se introduc in meniul Operatii-->Articole contabile
5. Poate nu am inteles eu bine, sau d-vs va'ti exprimat gresit
Asa este cum a'ti spus, abonamentul permite DOAR DOUA MUTARI in decursul unui an a programului de pe un calculator pe altul
Am crezut ca va referiti la importarea bazei de date intr'o alta locatie
Legat de mutare citit AICI
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns