refacturare servicii hoteliere

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
istraten557

refacturare servicii hoteliere

#1 Mesaj de istraten557 »

Buna,

va rog ajutati-ma....m-am blocat! :roll:
Firma A (din Ro) va presta servicii in Suedia prin firma intermediara B (tot din Ro). Clientul extern preia cheltuielile de cazare si transport, dar in prima faza ele trebuie prefinantate de firma A, urmand ca la sfarsitul lunii sa refactureze catre firma B, aceasta din urma trebuind sa recupereze cheltuielile de la firma externa.
Intrebare: in ce cont sa inregistrez plata cu cardul a acestor cheltuieli prefinantate (ma gandeam la contul 473)? Pentru a putea refactura firmei B, ce cont folosesc fara sa imi influenteze contul 121?

paturcai

Re: refacturare servicii hoteliere

#2 Mesaj de paturcai »

Contul 473 este pentru operatiuni despre care nu stiti nimic.
Din ce scrieti mai sus STITI.
Folositi 461.AnaliticDistinct
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

istraten557

#3 Mesaj de istraten557 »

La inceput pentru 461 am optat si eu, dar eu nu am factura pe firma. Am doar o chitanta pe numele angajatului detasat. In Saga daca doresc sa pun plata prin card pe 461, imi cere nume client.... Am omis eu ceva? :shock:

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Mergeti pe MENIU ----> CONFIGURARE SOCIETATI----->CONTURI AUTOMATE-------> (eticheta din mijlocul ferestrei IN PARTEA DE JOS), stergeti contul 461 si 462 de acolo.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

istraten557

#5 Mesaj de istraten557 »

Doar de sters nu ma lasa, il pune inapoi automat. Schimb cu ct.999, atat la ct.461 cat si la ct.462.
Multumesc pentru ajutor! :)

Scrie răspuns