delegatie
- fagarasa176
Re: delegatie
Nu exista in SAGA acest formular
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- danilevicis
ba exista, in meniul Diverse>> Masini>> pictograma de imprimanta a 2-a unde apare scris ordin deplasare(delegatie) etc.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- fagarasa176
Ok fie ca tine..exista..
daca nu ai date introduse nu merge

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Un administrator de ong factureaza lunar servicii de administrare, in baza contractului de management.
Mai are prevazut ca in cazul delegatiilor i se deconteaza si diurna de 100 lei/zi.
Intrebari:
Daca administratorul NU cuprinde in factura de servicii si cheltuielile cu deplasare, diurna, cazare se impoziteaza diferenta pentru depasirea plafonului de 2.5 ori ???
Mai are prevazut ca in cazul delegatiilor i se deconteaza si diurna de 100 lei/zi.
Intrebari:
Daca administratorul NU cuprinde in factura de servicii si cheltuielile cu deplasare, diurna, cazare se impoziteaza diferenta pentru depasirea plafonului de 2.5 ori ???
Acel plafon de 2,5 ori are relevanță la venituri de natură salarială.
Dacă emite factură se presupune că administratorul e PFA.
Ca PFA introducerea clauzei de facturare a diurnei e o chestiune ce poate fi interpretată de ANAF ca una de încălcare a cel puțun unuia, dacă nu a două, din criteriile ce definesc activitatea independentă și riscă retratarea fiscală a tuturor veniturilor obținute din acel contract nu doar a acelor ce sunt facturate cu titlu de diurnă.
Dacă emite factură se presupune că administratorul e PFA.
Ca PFA introducerea clauzei de facturare a diurnei e o chestiune ce poate fi interpretată de ANAF ca una de încălcare a cel puțun unuia, dacă nu a două, din criteriile ce definesc activitatea independentă și riscă retratarea fiscală a tuturor veniturilor obținute din acel contract nu doar a acelor ce sunt facturate cu titlu de diurnă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Dar daca ramane doar decontarea transportului??
multumesc mult @tomac, dar mai o intrebare:
Daca se elimina din contractul de management, si decontarea transportului si a diurnei, in continuare PFA-ul factureaza pentru onorariile lunare, mai exista obligativitatea din partea ong-ului sa plateaca taxe salariale la acest contract???
Daca se elimina din contractul de management, si decontarea transportului si a diurnei, in continuare PFA-ul factureaza pentru onorariile lunare, mai exista obligativitatea din partea ong-ului sa plateaca taxe salariale la acest contract???
Nu. Vedeți art.7 pct.3 și sub-punctele lui pentru a vedea criteriile ce trebuie respectate pentru activitatea independentă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.