avans auto
avans auto
Firma a platit un avans unui dealer auto, cu factura ,masina urmand sa vina peste 2-3 luni.Inca nu s-a facut contractul cu firma de leasing iar intrebarea mea este in ce cont inregistrez factura emisa de dealer.Multumesc.
Re: avans auto
Factura: 4093=404.
Plata: 404=5121.
Plata: 404=5121.
Referitor la acest subiect ,acum dealer-ul mi-a stornat factura si nu stiu cum sa o inregistrez pentru ca nu am din ce sa o stornez ,ea fiind achitata prin banca la acea vreme.Multumesc .
- fagarasa176
Urmeaza factura finala sau se renunta la achizitionarea masinii?
Nu a'ti dat cea mai importanta informatie ca sa va ajutam
Nu a'ti dat cea mai importanta informatie ca sa va ajutam
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Da, a sosit factura de la firma de leasing in care este inclus si acest avans dat dealerul-ui si achitat.Si ca sa nu isi storneze ei intre ei facturile ,mi-a stornato mie.
-
Buna ziua!
Sunt in aceeasi situatie: dealerul a emis o factura pe care am platit-o, apoi a stornat-o.
Cand firma de leasing a emis prima factura cu avansul, am platit mai putin cu suma platita dealerului. Acum la dealer am sold cu minus si la firma de leasing cu plus.
Imi poate spune cineva ce note contabile ar trebui sa fac pentru a regla soldurile?
Sunt in aceeasi situatie: dealerul a emis o factura pe care am platit-o, apoi a stornat-o.
Cand firma de leasing a emis prima factura cu avansul, am platit mai putin cu suma platita dealerului. Acum la dealer am sold cu minus si la firma de leasing cu plus.
Imi poate spune cineva ce note contabile ar trebui sa fac pentru a regla soldurile?
Aveți nevoie de un act prin care cele trei părți, dvs, dealerul și firma de leasing convin ca dealerul să plătească în numele dvs suma respectivă și să nu vi-o mai restituie dvs.
În această situație, dați în plată din intrări acele facturi, la data actului respectiv, printr-un cont intermediar: 473 de exemplu.
În această situație, dați în plată din intrări acele facturi, la data actului respectiv, printr-un cont intermediar: 473 de exemplu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.