Buna ziua,
Am achitat o garantie pentru a putea participa la o licitatie. Am contractat partida respectiva dar pe care nu am exploatat-o in termenul prevazut in contract, astfel am pierdut garantie respectiva. Am primit factura cu pierderea garantiei aferente contractului respectiv... am inregistrat-o in contul 6588 iar plata am facut-o prin compensare din garantia achitata. As dori sa stiu daca am facut corect inregistrarile.
Multumesc
Garantie pierduta
Re: Garantie pierduta
Cod fiscal 2016 (Legea 227/2015):
Art. 25 Cheltuieli
.......
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
....
b) dobânzile/majorările de întârziere, amenzile, confiscările și penalitățile, datorate către autoritățile române/străine, potrivit prevederilor legale, cu excepția celor aferente contractelor încheiate cu aceste autorități;
Din enumerarea atat de generoasa a cheltuielilor deductibile si nedeductibile fiscal nu regasim cazul de mai sus (pierderea unei garantii de participare) nici la deductibilitati si nici la nedeductibilitati.
Art. 25 Cheltuieli
.......
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
....
b) dobânzile/majorările de întârziere, amenzile, confiscările și penalitățile, datorate către autoritățile române/străine, potrivit prevederilor legale, cu excepția celor aferente contractelor încheiate cu aceste autorități;
Din enumerarea atat de generoasa a cheltuielilor deductibile si nedeductibile fiscal nu regasim cazul de mai sus (pierderea unei garantii de participare) nici la deductibilitati si nici la nedeductibilitati.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!