Buna ziua,
Am observat o problema la inchidere. Am dat inchidere TVA, iar cand merg in balanta, la 4423 imi aduna nu doar 4426 cu 4427, dar ia in considerare si 4428 si il lasa fara sold. Gresesc undeva??? Nu inteleg de ce, nu am patit asa ceva pana acum.
Eroare program TVA
Re: Eroare program TVA
Nu cred așa ceva. Nu cumva i-ați dat sumare în sintetice de grad 1. În cazul ăsta la 442 va pune tot ce începe cu 442, indiferent că e TVA colectat, deductibil, neexigibil, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult, asta era problema!!
Acum am gasit problema:
Am dus in 31.05 o intrare pe facturi nesosite, articol: 3022=408 si 4428=408 - 600 lei.
Cand dau inchidere el vine cu "Reglare TVA neexigibila intrari iunie 2016." Asta pt ca in 03.06 cand a venit factura de fapt si de drept, am facut storn, dar cu factura de avans, factura care era platita la jumatatea lunii mai. Mai exact: %408/4426 = 401 si separat 408=4428. Oare am facut bine?...
Am dus in 31.05 o intrare pe facturi nesosite, articol: 3022=408 si 4428=408 - 600 lei.
Cand dau inchidere el vine cu "Reglare TVA neexigibila intrari iunie 2016." Asta pt ca in 03.06 cand a venit factura de fapt si de drept, am facut storn, dar cu factura de avans, factura care era platita la jumatatea lunii mai. Mai exact: %408/4426 = 401 si separat 408=4428. Oare am facut bine?...

Problema apare, mai degrabă, de la plată nu de la intrarea respectivă. Nu se poate asocia o plată din mai cu o factură cu TVA la încasare din iunie. Pentru că riscați să deduceți în mai pe o plată la care nu se putea deduce.
Operarea prin 408 presupune operarea unui aviz. Iar când vine factura se face asocierea facturii la aviz.
Operarea prin 408 presupune operarea unui aviz. Iar când vine factura se face asocierea facturii la aviz.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Da, de acord. Insa pentru avans, care s-a virat de trei ori, am primit facturi cu tva pe care trebuia sa le inregistrez. Este vorba de fapt despre un cont bancar la furnizorul de motorina la care de 2 luni am facut carduri. Si pana vine avizul de la sf. de luna cu motorina consumata, trebuie alimentat contul ca soferii microbuzelor sa alimenteze in fiecare zi sau cand e nevoie. Sumele virate se considera ca avans, avizul il am cu data de 30 cand incarc stocul cu motorina, insa facturarea motorinei vine cu data de 3-4 a lunii urmatoare. E cu dus si intors. Am sucit problema pe toate partile si asta era singura varianta, doar ca programul il inchide pe 4428.
Sau....ar trebui sa prind motorina pe intrari, in baza avizului, dar fara TVA?....ar fi in regula? Cred ca aici m-am incurcat eu. Normal nu am nici un aviz, doar un centralizator care cuprinde cateva sute de alimentari intr-o luna de zile, cu valoare neta, TVA, pret total, etc...(firma de transport persoane).
Sau....ar trebui sa prind motorina pe intrari, in baza avizului, dar fara TVA?....ar fi in regula? Cred ca aici m-am incurcat eu. Normal nu am nici un aviz, doar un centralizator care cuprinde cateva sute de alimentari intr-o luna de zile, cu valoare neta, TVA, pret total, etc...(firma de transport persoane).
-
Ai vazut? Aia e!