Am cautat pe forum, nu stiu daca s-a mai discutat. Ma intereseaza modalitatea de lucru in cazul incasarilor/platilor in euro prin banca la un curs diferit de cel facturat.
La momentul platii, programul genereaza automat NC pe care o duce in jurnalul de banca, marind/diminuand astfel soldul in lei al contului de euro. Apoi, la sfarsitul lunii,inainte de inchidere, se calculeaza acele diferente de curs.
Intrebarea mea este daca ar trebui sterse acele NC duse automat in jurnalul de banca si facut manual note dif curs cu conturile de furnizori/clienti. ??
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, am purtat o discutie contradictorie pe aceasta tema si nu mai stiu ce sa cred.
Diferente curs valutar
Re: Diferente curs valutar
Nu trebuie șters nimic. E logic să se întâmple așa. Puteți re-evalua manual, zilnic, soldul în lei al contului în valută, dar nu e necesar. Același lucru îl face re-evaluarea de la finele lunii a soldului contului de disponibilități.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si referitor la sit. furnizori/clienti in valuta, la fel se reevalueaza la sf. de luna?
- fagarasa176
Da..
Puteti face proba pentru luna iulie in meniul Operatii-->Inchidere luna-->Tab'ul "Calcul diferente curs"
Apasati butonul actualizare date
Puteti face proba pentru luna iulie in meniul Operatii-->Inchidere luna-->Tab'ul "Calcul diferente curs"
Apasati butonul actualizare date
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!