imperechere aviz insotire marfa cu factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dimac326

imperechere aviz insotire marfa cu factura

#1 Mesaj de dimac326 »

Buna seara,

la fiecare livrare de marfa catre un client mare emitem aviz de insotire in paralel cu factura.
Cateodata emitem 2 avize si o factura ulterior sau facturi pentru a incasa marfa si 1-2 avize ulterior cand se livreaza marfa efectiv, sau aviz cu factura in aceeasi zi.

Am observat de curand ca au aparut stocuri negative in Saga. Cred ca, chiar daca incercam o imperechere a avizelor cu facturile aferente la nivel de produs, undeva avizele se pot dubla cu facturile si pot descarca stocurile de doua ori.

Intrebari:
1. Care este cea mai buna practica: imperechere aviz-facutura 1 la 1 sau 1 la mai multe?
2. Conteaza data facturii si data avizului - sa fie in aceeasi zi sau intr-o anumita ordine (avizul inaintea facturii sau invers)?
3. Cum pot depista mai usor unde nu s-a facut imperecherea aviz insotire - factura corect? Am acum 10-15 facturi si cel putin tot atatea avize...

Multumesc mult,
Cristian

herganiec

Re: imperechere aviz insotire marfa cu factura

#2 Mesaj de herganiec »

1.merge un aviz la mai mult facturi.
2. avizul totdeauna inaintea facturii altfel ce rost mai are avizul daca ati emis factura deja?
3. devalidati facturile si le asociati din nou cu avizele corecte.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

dimac326

#3 Mesaj de dimac326 »

Multumesc pentru sfat.

Din motive operationale, sugerez o imbunatatire in Saga: sa nu conteze cronologia documentelor aviz/avize insotire si factura/facturi
Motivul: eu pot emite factura fiscala ca sa incasez banii de la client (avans sau toata suma) si apoi sa fac livrari cand sunt mijloacele de transport disponibile.
Mai ales ca in prezent partea de transporturi este impredictibila, iar eu nu pot livra pana cand nu incasez banii pentru ca nu vreau sa imi asum riscuri suplimentare de neincasare.

Proforma nu este document contabil... si creste volumul de documente inutil, plus ca se face in alta platforma.

Multumesc,
Cristian

zaineal

#4 Mesaj de zaineal »

urmariti facturile la nota contabila, daca nu sunt cu 408 = 401 atunci a scazut din marfa si nu are aviz asociat

Scrie răspuns