buna ziua,
srl platitor tva vinde altui srl si el platitor tva o cladire.ma duc pe iesiri si operez factura de vanzare la tip t si valoare tva 0.la venituri am folosit 7583 v. din vanzare active.
la imobilizari am operat vanzarea cladirii.cand fac d 394 primesc erori :pt. operatiuni n,v sau c este obligatoriu codul produsului,verificati inreg. nr.x de la tip partener 1.
multumesc.
vanzare cladire/eroare d 394
Re: vanzare cladire/eroare d 394
Si este corect mesajul. Daca lucrezi cu taxare inversa si nu lucrezi cantitativ-valoric unde la articol sa treci obligatoriu codul pentru D.394, atunci dupa ce ai generat fisierul pdf completezi manual randul care apare in plus, adica la "Cod si denumire NC produs" alegi "27", precum completezi restul datelor din acel rand.
-
da,multumesc mult asta a fost solutia.Prompt ca intodeauna
Buna, la D 394 am eroare la un furnizor unde am o fact de discount tva 20% taxare inversa si 2 fact.ingrasaminte tva 9 %.
Eroarea este numai la fact.de discount. Ce cod NC sa pun, daca pun cod 35 - servicii este ok ?
Ce parere aveti?
Multumesc
Eroarea este numai la fact.de discount. Ce cod NC sa pun, daca pun cod 35 - servicii este ok ?
Ce parere aveti?
Multumesc
Nu. Trebuie pus codul de articol pentru care ați primit reducerea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna seara, sper cu ajutorul dumneavoastra care sunteti atat de promti si draguti sa pot rezolva o problema peste care am dat si sa nu gresesc cu D 394 facand de capul meu.
Suntem platitori de TVA cu depunere trimestriala D300,D394 , lucrez global valoric. Am o factura in luna octombrie cu lemn de foc(nu pt.vanzare ci pt. consum)care specifica cu taxare inversa, insotita de un aviz. Din cat am citit pe forum am inteles ca trebuie inregistrata factura la tip T, asa am si facut la denumire am trecut lemn de foc, la TVA am pus 0 fiindca pe factura nu e trecut nici o cota de TVA iar cand dau validare imi apare fereastra"completati procentul de tva". Si tot pe forum am citit cand generam D394 trebuie sa completam manual un cod specific taxarii inverse.V-as ruga daca aveti timp si rabdare sa ma luminati si pe mine pentru a nu gresii, mai ales cu D394.
1) Cum sa inregistrez factura corect.
2) Unde pot gasii acel cod aferent taxarii inverse, care v-a trebui introdus manual in D394 pentru a nu-mi da erori?
3) Trebuie depus D394 luna asta sau depun ca si pana acum trimestrial?
Va multumesc anticipat!!!
Suntem platitori de TVA cu depunere trimestriala D300,D394 , lucrez global valoric. Am o factura in luna octombrie cu lemn de foc(nu pt.vanzare ci pt. consum)care specifica cu taxare inversa, insotita de un aviz. Din cat am citit pe forum am inteles ca trebuie inregistrata factura la tip T, asa am si facut la denumire am trecut lemn de foc, la TVA am pus 0 fiindca pe factura nu e trecut nici o cota de TVA iar cand dau validare imi apare fereastra"completati procentul de tva". Si tot pe forum am citit cand generam D394 trebuie sa completam manual un cod specific taxarii inverse.V-as ruga daca aveti timp si rabdare sa ma luminati si pe mine pentru a nu gresii, mai ales cu D394.
1) Cum sa inregistrez factura corect.
2) Unde pot gasii acel cod aferent taxarii inverse, care v-a trebui introdus manual in D394 pentru a nu-mi da erori?
3) Trebuie depus D394 luna asta sau depun ca si pana acum trimestrial?
Va multumesc anticipat!!!
1.Cu TVA de 20%
2.Daca lucrezi cantitativ-valoric, atunci la articolul in cauza la "detalii" alegi codul pentru D.394.Da-i clik pe detalii si -ti apare in lista codurile pentru D394,buninteles iti alegi codul din lista rulanta.
Daca lucrezi global-valoric, completezi manual direct in D.394, adica sub inregistrare iti mai apare un rand unde poti introduce tipul produsului si datele necesare in celelalte care vin in continuare.
Pentru lemn de foc codul este 23 masa lemnoasa.
3.Se depune ca si pana acum,trimestrial.
2.Daca lucrezi cantitativ-valoric, atunci la articolul in cauza la "detalii" alegi codul pentru D.394.Da-i clik pe detalii si -ti apare in lista codurile pentru D394,buninteles iti alegi codul din lista rulanta.
Daca lucrezi global-valoric, completezi manual direct in D.394, adica sub inregistrare iti mai apare un rand unde poti introduce tipul produsului si datele necesare in celelalte care vin in continuare.
Pentru lemn de foc codul este 23 masa lemnoasa.
3.Se depune ca si pana acum,trimestrial.
-
Multumesc din toata inima pentru ca ati avut rabdare cu mine. Daca am inteles bine trebuie doar sa inregistrez factura la tip T si sa i aplic cota de tva 20% iar in D394 cand o voi genera sa am grija sa trec codul 23.
Inca o data va multumesc si multa, multa sanatate!
Inca o data va multumesc si multa, multa sanatate!