salarii luna august2016

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ungureanum

salarii luna august2016

#1 Mesaj de ungureanum »

am observat ca la angajatii care au avut concediu de odihna in luna august programul imi calculeaza sume mai mari modificand salariul brut de exemplu de la 1250 la 1271lei in functie de cate zile a avut fiecare angajat. este corect?
Generand D112 am dat reactualizare creante salariale si contirubutiile de plata s-au micsorat.
Sunt ceva modificari la salarii /contributii/ etc ?

dumitruv694

Re: salarii luna august2016

#2 Mesaj de dumitruv694 »

Si la mine este aceeasi problema, se modifica brutul din cauza concediilor de odihna. Ce se poate face in aceasta situatie?

ferenta

#3 Mesaj de ferenta »

Este normal, ca în unele cazuri să apară sume mai mari! :)

extras din Codul Muncii
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Eu încă mă mir că mai sunt oameni ce pun întrebarea asta. Acest mod de calcul există din 2005 dacă nu mă înșel. Adică de vreo 11 ani. Și încă se mai miră lumea despre acest mod de calcul...
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ungureanum

#5 Mesaj de ungureanum »

tomac scrie:Eu încă mă mir că mai sunt oameni ce pun întrebarea asta. Acest mod de calcul există din 2005 dacă nu mă înșel. Adică de vreo 11 ani. Și încă se mai miră lumea despre acest mod de calcul...

dumneavoastra primiti salariu mai mare in luna in care va efectuati concediu de odihna?
eu ma mir, ca am verificat toate lunile in care am co si cele din 2015 si nu mi-a mai calculat asa pana acum
care este explicatia?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

E matematică pură. Ia puneți mâna și socotiți. De regulă la luni cu peste 21 de zile lucrătoare, da indemnizația cuvenită pentru concediu poate fi mai mare decât salariul pe aceiași perioadă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns