Plată furnizori

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
plugarua

Plată furnizori

#1 Mesaj de plugarua »

Cum să procedez cu două utilaje care au fost înregistrate în contabilitate în anul 2012, în baza unor facturi externe dar care au fost achitate prin rate de leasing. Înregistrarea lor în contabilitate s-a făcut la valoarea din factură fără a se evidenția în nici un fel dobânda. De atunci s-au tot făcut plăți din soldul contului 404, însă am preluat contabilitatea societății și mă regăsesc în situația în care pentru acele utilaje nu mai am sold aferent furnizorului în cauză, deși mai am 2 rate de plătit. Am calculat și este valoarea dobânzilor care nu au fost înregistrate concomitent cu ratele din momentul plății. Cum să fac? Pot opera acum plata în modul 666=5121????

paturcai

Re: Plată furnizori

#2 Mesaj de paturcai »

Din ce spuneti aveti 404 cu sold negativ si nu Banca.
Daca ati platit mereu 404 = 5121, de ce sa aveti probleme la Banca?! Aveti la furnizor.
Inregistrati platile corect pentru ca nu puteti sa stiti ce se va intampla in viitor si veti avea nevoie de o fisa de cont corecta, chiar daca veti avea sold negativ la furnizorul 404.
Folositi 6651 = 404 pentru a regla situatia dupa ce faceti platile (sau chiar acum daca stiti valoarea corecta care ar mai fi de plata).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns