Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
emitem o factura, in octombrie, catre o firma din Polonia in lei (plata se face din Polonia) pentru materiale si servicii care raman in Romania
1.factura o emitem cu tva, deci nu o declar in 390?
2. cum o inregistrez in Saga ?
3. se declara in noul 394 ? la ce capitol?
va multumesc mult
Declaratia 394
Re: Declaratia 394
1.Da
2.Ca factură, cu TVA
3.La E ca număr și la H - se vor completa automat în funcție de datele din lista de operațiuni.
2.Ca factură, cu TVA
3.La E ca număr și la H - se vor completa automat în funcție de datele din lista de operațiuni.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc mult
o seara placuta
o seara placuta
Va rog sa ma lamuriti, este neaparat nevoie de a acorda o alta serie de numar pentru facturile intocmite pentru parteneri externi ? Am o singura astfel de factura cu aceeasi seria de numar si nu stiu ce e de facut. Am perioada fiscala trimestru si intocmesc pentru prima oara declaratia in noua forma. In declaratia apare numarul facturilor sau numai nr. de facturi ( cate facturi)?
Declaratia se incarca automat sau trebuie operat ceva si manual?
Mai precizez ca factura s-a emis cu tva clientul neavand cod valid de tva (nonprofit).
Declaratia se incarca automat sau trebuie operat ceva si manual?
Mai precizez ca factura s-a emis cu tva clientul neavand cod valid de tva (nonprofit).
Nu e neapărată nevoie de așa ceva.
Oricum seriile nu au acum relevanță. Se declară ceea ce s-a declarat și până acum doar că pe noul format.
Vă rog să citiți tot ce s-a scris aici și pe blog legat de acest subiect pentru că veți găsi cu certitudine informații.
Oricum seriile nu au acum relevanță. Se declară ceea ce s-a declarat și până acum doar că pe noul format.
Vă rog să citiți tot ce s-a scris aici și pe blog legat de acest subiect pentru că veți găsi cu certitudine informații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Revin cu rugamintea sa ma ajutati.
Am emis factura de servicii proiectare cladire in Romania pentru o asociatie din Ungaria ( fara cod valid de tva).
Am studiat Codul Fiscal, art.278 (3) si (4), am facturat cu TVA. Intrebari:
1) E corect?
2) Dar daca cladirea ar fi in Ungaria
Desi perioada fiscala este trimestru, am incarcat declaratia 394 din curiozitate si aceasta factura nu apare nici la sectiunea E, nici la H. Factura e inregistrata la iesiri valuta, ca factura.
3) Ce am gresit?
4) factura are numarul din aceiasi plaja de facturi. E corect?
Am emis factura de servicii proiectare cladire in Romania pentru o asociatie din Ungaria ( fara cod valid de tva).
Am studiat Codul Fiscal, art.278 (3) si (4), am facturat cu TVA. Intrebari:
1) E corect?
2) Dar daca cladirea ar fi in Ungaria
Desi perioada fiscala este trimestru, am incarcat declaratia 394 din curiozitate si aceasta factura nu apare nici la sectiunea E, nici la H. Factura e inregistrata la iesiri valuta, ca factura.
3) Ce am gresit?
4) factura are numarul din aceiasi plaja de facturi. E corect?
1. Daca e in Romania cladirea ati facturat bine cu TVA ( se declara in 394 la cartusul E)
2. Daca ar fi in Ungaria se aplica art 278 alin(4) si se factura fara TVA .( nu se declara in 394)
3 . Nimic
4. Factura trebuie exclusa din plaja alocata.
2. Daca ar fi in Ungaria se aplica art 278 alin(4) si se factura fara TVA .( nu se declara in 394)
3 . Nimic
4. Factura trebuie exclusa din plaja alocata.
1.) Daca inregistrez factura la iesiri valuta si aleg tip Factura, apare factura in tabelul Jurnele...394, tip 3, dar la generare PDF nu mai apare niciunde.
2.) Daca aleg tip E, exceptii cum ar fi normal nu apare nici in tabelul de Jurnale...
3.) Daca inregistrez la Iesiri (factura e in RON) si aleg tip "e"- atunci apare in sectia E, si in ultima parte la detaliere, dar nu stiu daca e corect asa.
2.) Daca aleg tip E, exceptii cum ar fi normal nu apare nici in tabelul de Jurnale...
3.) Daca inregistrez la Iesiri (factura e in RON) si aleg tip "e"- atunci apare in sectia E, si in ultima parte la detaliere, dar nu stiu daca e corect asa.