intrebare
Re: intrebare
CAPITOLUL III - Venituri din salarii și asimilate salariilor
ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor.
Norme metodologice
(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
Începând cu 1 ianuarie 2016, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.
ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor.
Norme metodologice
(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
Începând cu 1 ianuarie 2016, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.
-
Trebuie sa tii cont la deductibilitatea cheltuielilor sociale la profit....poti sa acorzi cheltuieli sociale in limita a 5% raportat la fondul de salarii....si tb sa ai prevazut in cim,ccm sau RI
Ca le-ai impozitat doar cu impozit venit 16% nu este suficient,trebuia si contributii....sanatate...cas....si restul....
Asta ca sa poti sa le asimilezi veniturilor din salarii....
Ca le-ai impozitat doar cu impozit venit 16% nu este suficient,trebuia si contributii....sanatate...cas....si restul....
Asta ca sa poti sa le asimilezi veniturilor din salarii....
-
S-a tot discutat. Mai bine cauti pe forum, gasesti in general raspunsul.
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... +cadou+150
Daca tot deschizi subiecte cu acelasi mesaj uite ce se intampla, trebuie sa platesti o gramada de impozite pe tichetul de cadou de 150 lei.: cas, cass, tva . (lasand gluma la o parte, mergi pe mana lui dinut171; daca le-ai impozitat asta e, dar oricum nu intra la 5%)
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... +cadou+150
Daca tot deschizi subiecte cu acelasi mesaj uite ce se intampla, trebuie sa platesti o gramada de impozite pe tichetul de cadou de 150 lei.: cas, cass, tva . (lasand gluma la o parte, mergi pe mana lui dinut171; daca le-ai impozitat asta e, dar oricum nu intra la 5%)
-
Tichetele cadou nu intra la cheltuieli sociale? 

-
Am recitit ce am scris....am enuntat gresit... daca nu le incadrati in 5% cheltuieli sociale raportat la fondul de salarii nu sunt deductibile la impozitul pe profit
Si aici cred ca intervine confuzia mea:daca nu sunt deductibile la impozitul pe profit se pot considera venituri asimilate salariilor?
Scuze ca am gresit.....nu m-am exprimat corect
Si aici cred ca intervine confuzia mea:daca nu sunt deductibile la impozitul pe profit se pot considera venituri asimilate salariilor?
Scuze ca am gresit.....nu m-am exprimat corect