TVA cursuri cardiologie veterinara

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nasteaf

TVA cursuri cardiologie veterinara

#1 Mesaj de nasteaf »

O societate comerciala platitoare de TVA care are ca obiect principal de activitate activitati veterinare si-a autorizat la ORC si cod CAEN 8559 Alte forme de invatamant n.c.a. si doreste sa organizeze cursuri de pregatire in domeniul cardiologiei veterinare.Aceste servicii se factureaza cu TVA sau sunt scutite fara drept de deducere?
Multumesc.

paturcai

Re: TVA cursuri cardiologie veterinara

#2 Mesaj de paturcai »

Cod Fiscal 2016:
ART. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități
(1) Următoarele operațiuni de interes general sunt scutite de taxă:
...
f) activitatea de învățământ prevăzută în Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, formarea profesională a adulților, precum și prestările de servicii și livrările de bunuri strâns legate de aceste activități, efectuate de instituțiile publice sau de alte entități autorizate. Scutirea se acordă în condițiile prevăzute în normele metodologice; Norme metodologice
....
Norme metodologice Cod Fiscal 2016:
(2) Scutirea prevăzută la art. 292 alin. (1) lit. f) din Codul fiscal nu se aplică pentru studiile sau cercetarea efectuate cu plată de școli, universități sau orice altă instituție de învățământ pentru alte persoane. În acest sens a fost pronunțată hotărârea Curții Europene de Justiție în Cazul C-287/00.

Fata de cele de mai sus rezulta ca NU VA INCADRATI LA SCUTIRI, firma efectuand o prestare normala de servicii. Deci va emite facturi cu TVA pentru cursurile de pregatire.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nasteaf

Re: TVA cursuri cardiologie veterinara

#3 Mesaj de nasteaf »

Multumesc frumos.

Scrie răspuns