Depasire plafon - inregistrare ca pltitor de TVA
Depasire plafon - inregistrare ca pltitor de TVA
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
- la sfarsitul lunii septembrie am depasit CA 220000, prin urmare am depus 010 si 088 la anaf. Mi s-a eliberat codul de TVA valabil de la 01.11.2016. Intrebarea mea este cum procedez cu produsele din stoc? Trebuie evidentiat TVA-ul? Daca da va rog sa imi spuneti care ar fi operatiile de inregistrat in Saga?Va multumesc...
- la sfarsitul lunii septembrie am depasit CA 220000, prin urmare am depus 010 si 088 la anaf. Mi s-a eliberat codul de TVA valabil de la 01.11.2016. Intrebarea mea este cum procedez cu produsele din stoc? Trebuie evidentiat TVA-ul? Daca da va rog sa imi spuneti care ar fi operatiile de inregistrat in Saga?Va multumesc...
Re: Depasire plafon - inregistrare ca pltitor de TVA
Multumesc, am cautat pe forum inainte sa pun intrebarea insa nu am gasit nimic concret, sau poate nu inteleg eu
.
Am inteles ca in ultima zi a lunii de neplatitor se face inventar, dar mai departe nu am inteles care ar fi procedura...

Am inteles ca in ultima zi a lunii de neplatitor se face inventar, dar mai departe nu am inteles care ar fi procedura...
Eu am facut in prima zi in care am devenit platitor de tva. iar procedura se face din Operatii>alte operatii cu stocuri> inventariere, puneti data si in dreapta puteti alege trecere de la neplatitor la platitor de tva, dupa validare vor fi modificate preturile de intrare (in sensul ca se vor micsora cu procentul de tva) daca lucrati cu gestiuni cantitative. notele contabile vor apare la validarea lunii
Da asa este, am urmat intocmai ce mi-ati spus si a functionat. Multumesc! Prima data cand am facut acest lucru mi-am ales gestiunea de materii prime - 301 si acolo nu s-a intamplat nimic...De aceea eram in ceata. Sa inteleg ca la contul 301 nu se face acelasi lucru????
ba se face, nu aveti stoc la sfarsitul lunii probabil
Am stoc pe 301 de 831.78, iar cand dau inventar pe gestiune imi incarca produsele insa nu scade valoarea TVA cum face la marfuri. Raman aceleasi valori ca si pana acum.
Am reusit, imi cer scuze.....uitasem sa pun bifa la platitor de TVA.... Multumesc mult pentru ajutor! 

As mai avea cateva intrebari cu privire la depasirea plafonului, daca spuneti ca ati trecut prin asta. In cazul meu am depasit plafonul in septembrie, am depus 010 si 088 in octombrie si am fost sunata sa merg sa ridic codul de tva, acesta este valabil cu 1 noiembrie.
Acum care este procedura?
1.Sa inteleg ca incepand cu 1 noiembrie trebuie sa facturez cu TVA si sa deduc TVA, sa depun decontul etc, adica o societate platitoare de TVA.
2.Dar ce se intampla cu contractele incheiate cu clientii firmei nefinalizate? Adica am incheiat contract si am incasat un avans(factura fiscala) pentru o anumita lucrare in octombrie si care se va finaliza in noiembrie.
3. Din cate am mai citit pe forum inca nu este nimic sigur cu codul de TVA. Adica urmeaza o intreaga procedura de verificari pentru a vedea daca societatea isi pastreaza codul de TVA. Cat dureaza aceasta procedura? Vin cei de la ANAF in control?
Multumesc.
Acum care este procedura?
1.Sa inteleg ca incepand cu 1 noiembrie trebuie sa facturez cu TVA si sa deduc TVA, sa depun decontul etc, adica o societate platitoare de TVA.
2.Dar ce se intampla cu contractele incheiate cu clientii firmei nefinalizate? Adica am incheiat contract si am incasat un avans(factura fiscala) pentru o anumita lucrare in octombrie si care se va finaliza in noiembrie.
3. Din cate am mai citit pe forum inca nu este nimic sigur cu codul de TVA. Adica urmeaza o intreaga procedura de verificari pentru a vedea daca societatea isi pastreaza codul de TVA. Cat dureaza aceasta procedura? Vin cei de la ANAF in control?
Multumesc.
e posibil pana la sfarsitul lunii sa va anunte, daca mai vor documente, e posibil ca pana pe data de 5 noiembrie sa-l ridice ... nu stiu cat de repede se misca pentru verificarea dosarului , in cazul meu, dosar depus pe 3 septembrie, pe 9 septembrie parca mi-au cerut plan de afaceri, datorii 0, jurnale, i-am rugat sa ma amane pe 25 sept pentru ca administratorul nu mai era in tara, m-au programat pe 27 sept si pe 29 m-au sunat sa-mi spuna ca suntem si ramanem platitori

stiu caz in care nu a schimbat casa de marcat, si a tot avut control caci i l-au ridicat la 5 zile, pana i-a fost accepatat a durat ceva, tot timpul asta a colectat si virat, dar casa de marcat nu a modificat-o
Stie cineva daca dupa obtinerea codului de TVA trebuie intiintati clientii si furnizorii cu privire la trecerea de la neplatitor de TVA la platitor?
- fagarasa176
Nu neaparat dar indicat
Oricum o sa vada ca factura este emisa cu tva
Oricum o sa vada ca factura este emisa cu tva
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
te controleaza in momentul in care depasesti plafonul de tva si depui documentatie ptr a obtine codul de platitor ?