Varianta D394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ligai

Varianta D394

#1 Mesaj de ligai »

Daca am depus deja D394 dupa formularul vechi, ar trebui sa depun din nou dupa formatul actualizat de saga475 sau poate ramane cel vechi pt septembrie?

tomac

Re: Varianta D394

#2 Mesaj de tomac »

Hai, nu, pe bune? E o întrebare pe bune?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

Offf...
Cristi...trebuie sa fac rectificative pentru perioadele de la inceputuri la zi pe noul formular D394 actualizat in ver.457? :mrgreen:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ligai

#4 Mesaj de ligai »

"Pe bune" pt. ca m-am referit la septembrie?:D
Scuze, de fapt vroiam sa intreb pt octombrie, care tocmai l-am inchis:D. Sau si aici ramane de intrebat "pe bune"?

ligai

#5 Mesaj de ligai »

fagarasa176 scrie:Offf...
Cristi...trebuie sa fac rectificative pentru perioadele de la inceputuri la zi pe noul formular D394 actualizat in ver.457? :mrgreen:
Se mai intampla, neatentia isi spune cuvantul.

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

Cum adica ai inchis octombrie? :shock:
Mai e si luni, mai sunt facturi nesosite, etc
Se mai schimba si formularul D394 intre timp

ligai

#7 Mesaj de ligai »

:))) n-am inchis nimic. Intrebarea mea anterioara era serioasa, pe bune, dar dupa raspuns la fel si reverso. Ce sa fac? Stiam (sau poate incurc eu) ca 394 are termen la final de luna. Iar eu daca am depus deja, iar altii urmeaza sa depuna cu noul format, evident ca a mea declaratie e diferita. SI nu vreau sa ma trezesc cu surprize. Nu inteleg ce e asa de ciudat in intrebarea mea...dar in fine...

fagarasa176

#8 Mesaj de fagarasa176 »

Nu se mai depune nimic
AI recipisa de depunere? Pa si pusi. Inseamna ca e totul ok
Chiar nu v'i se pare ciudata intrebarea ? :roll:
Pun pariu ca la 99% dintre utilizatorii formului o sa l'i se cam para ciudata rau :wink:

ligai

#9 Mesaj de ligai »

Mmmm, poate. Aveam si eu o framantare. Decat sa tac si sa ma trezesc cu alte tam-tamuri, mai bine intreb si se mai lamuresc si altii. Ca sigur mai sunt ca si mine, dar care nu intreaba;)

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Oameni buni, nu știu de unde aveți obsesia asta a versiunii de declarație. Pe cuvânt. Adică depun o declarație, se validează fără erori, am recipisă la ea, nu am date de adăugat sau de corectat în declarație, de ce, dacă se schimbă versiunea de declarație, credeți că e nevoie să re-depuneți?
Dați-mi un motiv cât de mic.
Pentru că, să ne lămurim, nicăieri versiunea softului care generează declarația nu este un element obligatoriu al acesteia. Arătați-mi mie ordin ANAF ce să reglementeze versiunea ca fiind obligatorie. Nu veți putea pentru că nu există. Contează conținutul declarației. Și cum respectă ea regulile de validare stabilite conform legislației.
Uneori versiunea este schimbată de ANAF pentru corecții interne (de exemplu preluare de date, sau contul IBAN al nu știu cărei bănci, nu din motive ce ar duce la erori la depunere).
De exemplu pe versiunea de 27/10 s-au adăugat în pdf tipuri noi de documente pentru partenerii neînregistrați în scopuri de TVA. Atât. De ce ați re-depune declarația pentru septembrie doar pentru asta?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ligai

#11 Mesaj de ligai »

Bine, am inteles. Cum spuneti, asa este...mi-a scapat si mie o intrebare fara rost...data viitoare ma gandesc de doua ori cand mai pun o intrebare. Imi cer scuze pentru zarva creata.

Scrie răspuns