Buna ziua.
Cum se introduc in Saga bonurile de motorina si cele de rovinieta in EUR si HUF, si se declara in 390?
bonuri din strainatate
Re: bonuri din strainatate
In D390 veti transmite numai ACHIZITIILE INTRACOMUNITARE DE BUNURI/SERVICII (in cazul de față).
Cum recunoastem o achizitie intracomunitara de bunuri/stocuri, de exemplu?
Trebuie sa existe UN DOCUMENT DE TRANSPORT (Scrisoare de Trasura/CMR) din care sa rezulte ca bunul/stocul a fost transportat dintr-un stat european (spatiul UE) in Romania. In caz ca nu aveti un astfel de document nu va puteti folosi de metoda de simplificare in ceea ce priveste TVA ("taxarea inversa").
Daca era vorba de o achizitie intracomunitara furnizorul de la care ati cumparat v-ar fi facut documentul respectiv FARA TVA. Atunci l-ati fi declarat (pe document) in D390.
In cazul dvs. NU DECLARATI NIMIC IN D390
Cum recunoastem o achizitie intracomunitara de bunuri/stocuri, de exemplu?
Trebuie sa existe UN DOCUMENT DE TRANSPORT (Scrisoare de Trasura/CMR) din care sa rezulte ca bunul/stocul a fost transportat dintr-un stat european (spatiul UE) in Romania. In caz ca nu aveti un astfel de document nu va puteti folosi de metoda de simplificare in ceea ce priveste TVA ("taxarea inversa").
Daca era vorba de o achizitie intracomunitara furnizorul de la care ati cumparat v-ar fi facut documentul respectiv FARA TVA. Atunci l-ati fi declarat (pe document) in D390.
In cazul dvs. NU DECLARATI NIMIC IN D390
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Am 2 facturi simplificate din Ungaria, pe care avem trecut datele noastre, dar ceea ce este ciudat ca nu vad trecut nicaieri tva.
Unul dintre ei are codul valid tva.Acela nu ar trebui sa declar? Am intrebat un expert si zice ca ar trebui sa declar cel care are codul valid tva.
Factura de cazare, are cod valid tva, dar facturat cu eur, acela nu declar, asa-i?
Unul dintre ei are codul valid tva.Acela nu ar trebui sa declar? Am intrebat un expert si zice ca ar trebui sa declar cel care are codul valid tva.
Factura de cazare, are cod valid tva, dar facturat cu eur, acela nu declar, asa-i?
Se mai intampla si minuni.
- Facturile pe care nu aveti TVA le treceti in D390 chiar daca sunt cumparaturi efectuate local (in Ungaria).
- Factura de hotel este normal sa contina TVA pentru ca hotelul totusi este in Ungaria si se subintelege ca de fapt acolo am cumparat serviciul si nu in Romania.
- Facturile pe care nu aveti TVA le treceti in D390 chiar daca sunt cumparaturi efectuate local (in Ungaria).
- Factura de hotel este normal sa contina TVA pentru ca hotelul totusi este in Ungaria si se subintelege ca de fapt acolo am cumparat serviciul si nu in Romania.
Ok.Multumesc.
Bonurile de combustibil care nu se declara in 390 apar in 300 la randul 26 si valoarea rovinietelor la 26.1.
Este ok?
Este ok?
Bonurile de combustibil le-am inregistrat la Intrari valuta.Am si un bon care are pe el combustibil +rovinieta.Si valoarea combustibilului imi pune in randul 26 si valoare rovinieta in randul 26.1.
Oare este corect?
Oare este corect?
Da!
Incercati sa nu puenti la indoiala ceea ce SAGA completeaza in D300.
Pana acum nu s-a intamplat ca SAGA sa faca erori.
Incercati sa nu puenti la indoiala ceea ce SAGA completeaza in D300.
Pana acum nu s-a intamplat ca SAGA sa faca erori.
Multumesc frumos!
Nu pun la indoiala dar ma gandeam poate nu trebuie inregistrat la intrari. Sau inregistrez ceva aiurea si atunci ajunge in decont in alta parte.
Nu pun la indoiala dar ma gandeam poate nu trebuie inregistrat la intrari. Sau inregistrez ceva aiurea si atunci ajunge in decont in alta parte.