Diferenta intre stocuri si contabilitate
Diferenta intre stocuri si contabilitate
Buna ziua,
In 31.08.2016 am achizitionat materie prima din Italia. Pe NIR apare un pret pe fiecare articol creat iar in gestiune articolele din factura respectiva sunt duse la al pret de aprovizionare. Pe total factura am diferente de 264,18 lei. Cum reglez acesta diferenta ? In factura am 9 articole si pretul este diferit la toate.
Diferenta am observato in momentul cand am verificat datele inregistrate in Intretinere BD.
Astept ajutor !!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc !
In 31.08.2016 am achizitionat materie prima din Italia. Pe NIR apare un pret pe fiecare articol creat iar in gestiune articolele din factura respectiva sunt duse la al pret de aprovizionare. Pe total factura am diferente de 264,18 lei. Cum reglez acesta diferenta ? In factura am 9 articole si pretul este diferit la toate.
Diferenta am observato in momentul cand am verificat datele inregistrate in Intretinere BD.
Astept ajutor !!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc !
Re: Diferenta intre stocuri si contabilitate
verificati de ce le-a dus la alt pret, cumva ati atasat factura de transport ulterior tipariri nirului ?
Nu am atasat nici o factura de transport iar explicatie nu am de ce a dus preturi diferite. Folosesc SAGA de 10 ani dar asa ceva nu mi s-a intamplat.
- fagarasa176
Nu se poate asa ceva
Trebuie sa existe o explicatie logica
Pentru inceput devalidati si dati modificare pe fiecare linie din factura
Parcurgeti fiecare linie cu tab sau enter fara sa modificati nimic, apoi salvati
Idem pentru toate liniile
Verificati si sumele din NC generata la validarea facturii
Daca nu si nu trimteti baza de date la SAGA
Sa ne tineti la curent cu rezolvarea
Trebuie sa existe o explicatie logica
Pentru inceput devalidati si dati modificare pe fiecare linie din factura
Parcurgeti fiecare linie cu tab sau enter fara sa modificati nimic, apoi salvati
Idem pentru toate liniile
Verificati si sumele din NC generata la validarea facturii
Daca nu si nu trimteti baza de date la SAGA
Sa ne tineti la curent cu rezolvarea
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Aveți cursul de factură diferit de cel de la recepție probabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru sugestie. Am devalidat, am dat modificare pe fiecare linie si apoi a disparut eroarea.
Va multumesc pentru ajutor !!
Va multumesc pentru ajutor !!
Bună seara, dragi colegi!
La o societate cu impozit pe venit, (1%), cu TVA la încasare/plată, este o înregistrare greșită și nu știu cum să corectez.
În întreținere bază de date – verificare intrări apare mesajul: “Intrari cu diferente intre stocuri si contabilitate (atentionari) Nr. doc: 230608/323, Data: 08.06.2023, Cont: 3028, Contabilitate : 61.90 - Neidentificat in stocuri” Am verificat documentul. Este un bon de casa și intrarea este facuta pe tip: nedefinit, în loc de alte materiale consumabile.
3028=401.00039
4426=401.00039
3028=4426- nedeductibil integral
6028=3028- este inregistrat in articole contabile (fara bon consum)…. (Am gasit o notita in dosar)
1-Cum pot să rezolv acestă situație, fără să devalidez perioada 06.2023-11.2024?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru!
La o societate cu impozit pe venit, (1%), cu TVA la încasare/plată, este o înregistrare greșită și nu știu cum să corectez.
În întreținere bază de date – verificare intrări apare mesajul: “Intrari cu diferente intre stocuri si contabilitate (atentionari) Nr. doc: 230608/323, Data: 08.06.2023, Cont: 3028, Contabilitate : 61.90 - Neidentificat in stocuri” Am verificat documentul. Este un bon de casa și intrarea este facuta pe tip: nedefinit, în loc de alte materiale consumabile.
3028=401.00039
4426=401.00039
3028=4426- nedeductibil integral
6028=3028- este inregistrat in articole contabile (fara bon consum)…. (Am gasit o notita in dosar)
1-Cum pot să rezolv acestă situație, fără să devalidez perioada 06.2023-11.2024?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru!
lucrati si contabilitiate si cu stocuri?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Contabilitate si la stocuri am doar materiale consumabile, obiecte de inventar, mijloace fixe. Bonuri de motorina. Societatea are cod CAEN 7112, servicii de proiectare si verificari proiecte (instalatii sanitare, termice, etc). Multumesc pentru ajutor, @herganiec.
- balazse246
Este doar un mesaj de atentionare, nu se face nici o actiune.