Verificare incrucisata D394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
rohozeanuc

Verificare incrucisata D394

#1 Mesaj de rohozeanuc »

In D394 ni se cere sa ne dam acordul pentru ca datele inscrise in declaratie referitoare la tranzactiile derulate cu fiecare persoana impozabila (client/furnizor) inregistrata in scopuri de TVA sa fie consultate de catre aceasta prin intermediul aplicatiei informatice pusa la dispozitie de ANAF.

Stie cineva daca au facut programul pt verificare si unde il pot gasi?

Mersi

paturcai

Re: Verificare incrucisata D394

#2 Mesaj de paturcai »

Cred ca este prea curand.
DIn ce spunea TomaC (si am pus si eu raspunsul la emailul trimis la ANAF) INCA SE LUCREAZA la tampita de D394.
D394 este ca o mireasa care se pregateste sa plece la altar.
Acum de abia isi face...duș.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

rohozeanuc

#3 Mesaj de rohozeanuc »

Am inteles,
Speram sa fie gata deja avand in vedere ca s-a incheiat trimestrul si a depus toata lumea 394 si puteau face corelatiile.
Daca nu au resusit acum cred mai avem de astepta macar inca 3 luni.

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

paturcai scrie:D394 este ca o mireasa care se pregateste sa plece la altar.
Acum de abia isi face...duș.
Cred că nici măcar la duș nu e, ci încă se epilează! :lol:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tobosv790

#5 Mesaj de tobosv790 »

Dar unde pot totuși să îmi văd propriile declarații 394? Că pe "Dosar fiscal" nu le afișează decât pe cele de acum câțiva ani .

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Cica va fi o noua aplicatie, numai nu se stie pe cand.
De altfel, vor sa schimbe si dosarul fiscal, cu ceva asemanator cu spatiul privat virtual de la persoane fizice, dar nici despre asta nu se stie cand va aparea.

roncovf

#7 Mesaj de roncovf »

Exact la fel e și cu sfârșitul lumii.

cernatv

#8 Mesaj de cernatv »

tobosv790 scrie:Dar unde pot totuși să îmi văd propriile declarații 394?
. Extrem și banal de simplu. În PDF-ul pe care l-ai depus.

Dar cred că ai vrut să te referi la datele din 394 ale partenerilor. Și la ce te-ar ajuta? Dă niște motive.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Sincer sa fiu, incepand de iulie deja nu mai putem discuta despre verificare "incrucisata", la o adica cum faci o verificare pe o anumita luna/perioada cand poti sa declari linistit ulterior factura (la data primirii) si nu selectezi o anumita luna?
Inteleg ca trebuie sa oferim date de control si de statistica, dar despre verificare incrucista nu mai putem discuta.

tobosv790

#10 Mesaj de tobosv790 »

Ma refeream chiar la propriile 394. Am preluat o contabilitate noua si vechiul contabil a listat numai recipisele. Despre PDF-urile la declaratiile 394 anterioare pretinde ca s-au pierdut. Si nu le mai pot vedea nicaieri. De aceea va intrebam!

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Poate in dosarul fiscal, dar parca acolo se vede doar centralizatorul.
O alta posibilitate ramane sa le soliciti cumva de la cei de la ANAF.

tobosv790

#12 Mesaj de tobosv790 »

balazse scrie:... despre verificare incrucista nu mai putem discuta.
Sunt foarte de accord cu colegul @BalazsE! Si atunci ma intreb pentru ce le trebuie aceasta stufoasa 394? Cum vor verifica daca e corecta sau nu? Sa zicem ca trec intr-o luna numarul de bonuri fiscale eronat: va sta cineva sa-mi numere aceste bonuri? Si daca o va face si constata eroarea, ce o sa-mi faca? Ma pune sa fac rectificativa si gata! Deci care mai este UTILITATEA noii declaratii 394? Sa dea de lucru in plus unor inspectori care cam "freaca menta"(Nu este o expresie vulgara, se poate verifica pe net originea expresiei!)?

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea personala ar fi cateva:
- se doreste eliminarea D.392/D.393, ca urmare de undeva trebuie sa obtina informatiile;
- multi contribuabili desi cred ca nu trebuie sa aplice TVAi apar in regitru cum ca aplica TVAi, si nu stiu exact cine a gresit (stiu caz concret, si ma mira faptul ca dupa cativa ani clientul a trebuit sa ii atraga atentia furnizorului), sau efectiv au uitat sa depuna declaratia la momentul respectiv si din acea cauza apar in regitru;
- sunt utilizatori care introduc gresit datele in program, ca urmare reprezinta o cheie de verificare (asta daca il face si stie cum sa il faca, dar ii valabil doar pentru cei care nu aplica TVAi).
Precis ca exista si alte cauze, prin care cred ca pot preveni evaziunea, dar nu se gandesc ca ce inseamna crearea acestei declaratii.

tobosv790

#14 Mesaj de tobosv790 »

Intr'adevar. Dar ce avea cea de inaintea acesteia? Era mai simpla si se putea face cu adevarat verificare incrucisata. Asta are multe chestii inutile care-i diminueaza daca nu chiar ii anuleaza utilitatea. De ce trebuie, de exemplu sa declar si vanzarile catre neplatitori atata timp cat ei nu declara? S.A.M.D.

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Păi să zicem că sunt 100 de firme ce vând de vreo 4000 lei/lună către același neplătitor, adică vreo 400.000 lei lunar cumpărați. Normal te întrebi de ce nu devine plătitor, nu? Și poate vrei să verifici chestia asta. Exagerez, dar e una din rațiunile pentru care ai declara tot. Mai mult, declarând tot, la un control dacă i se găsesc doar 2 facturi din 3 și de regulă cumpără de la tine marfă pe care o revinde, nu e logic să-l întrebi unde e a treia factură?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns