Buna ziua,
exista o optiune in saga unde imi pot seta un anumit cont de cheltuiala sa fie clasificat drept nedeductibil si sa se tina cont de el la calculul impozitului pe profit sau trebuie sa tin minte si sa trec suma respectiva, manual, la sume nedeductibile. Mai concret, de exemplu, am o depasire de plafon pentru cheltuieli externe (625) pe care trebuie sa o impart in cheltuieli deductibile si nedeductibile. Intrebarea mea este daca pot face un analitic pentru acest cont si sa il "clasific" cumva ca fiind nedeductibil si saga sa tina cont de el la calcului impozitului pe profit.
Multumesc
Setari SAGA cheltuieli nedeductibile
Re: Setari SAGA cheltuieli nedeductibile
Trebuie să denumești „nedeductibil” și ai rezolvat problema. Vei știi când vei calcula impozitul.
-
Mergi la Fisiere => Plan de conturi si iti creezi analitice , de exemplu " 628.1 - ch deductibila " si "628.2 - ch. nedeductibila " , iar la sfarsitul trimestrului cand faci REF -ul , Saga te intreaba daca vrei ca suma din 628.1 , 628.2...sa fie trecuta ca nedeductibila
- fagarasa176
Saga "te intreaba" doar daca ai folosit obtiunea N50 sau Icostanc757 scrie:Saga te intreaba daca vrei ca suma din 628.1 , 628.2...sa fie trecuta ca nedeductibila
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc dar tot nu am un raspuns la problema mea. Am "definite" conturi pe nedeductibil insa Saga le tine minte doar daca le inregistrez prin intrari (N50 sau I), asa cum a spus si Fagasa176. In cazul meu am niste bonuri externe pe care nu le inregistrez prin intrari ci in deconturi unde nu am optiunea de a selecta I. In acest caz, inteleg ca singura varianta este sa le tin minte si sa le trec manual in REF?
-
chelt pentru curs de master de 1 an pt salariat , sunt deductibile ?
Pai ce, acel salariat face masterul in vederea obtinerii de venituri pentru firma, ca sa poata fi deductibile?!!!