INVENTAR 2016

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
oprea 226

INVENTAR 2016

#1 Mesaj de oprea 226 »

BUNA ZIUA,
mai este obligatoriu extrasul de cont pentru inventariere creante si datorii ?

paturcai

Re: INVENTAR 2016

#2 Mesaj de paturcai »

Potrivit ORDIN Nr. 2634/2015 publicat in MONITORUL OFICIAL NR. 910 din 9 decembrie 2015 privind documentele financiar-contabile, nu mai exista EXTRAS DE CONT (pentru confirmarea soldurilor)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nasteaf

#3 Mesaj de nasteaf »

Dar in ORDINUL Nr. 2634/2015 publicat in MONITORUL OFICIAL NR. 910 din 9 decembrie 2015 privind documentele financiar-contabile anexa 2 si 3 se prevede ca:"Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse inventarierii pe baza confirmarii extraselor soldurilor conturilor analitice debitoare şi creditoare sau a punctajelor reciporoce."
De asemenea NORMELE din 9 octombrie 2009 privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii aprobate prin OMFP 2861/2009 pct.28 prevad:(1)Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor soldurilor debitoare şi creditoare ale conturilor de creanţe şi datorii care deţin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3) sau punctajelor reciproce scrise. Nerespectarea acestei proceduri, precum şi refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme şi se sancţionează potrivit legii.
Deci ce facem?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Facem ce spune ultima prevedere (2015) in domeniu.
De exemplu NIR-ul a fost eliminat pentru cei care nu tin evidenta la pret de vanzare cu amanuntul.
Deci, NIR-ul a ramas valabil doar la cei care au tinuta evidenta la pret de vanzare cu amanuntul. Restul nu mai intocmesc un astfel de document.
Facem exact ce trebuie.
Dorim sa avem confirmari de la terti, foarte bine, le trimitem dar este mai mult o chestiune interna si nicidecum o prevedere obligatorie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu mai are un format reglementat.
Pe de altă parte lumea uită de varianta punctajului reciproc. Asta înseamnă că pot emite o scrisoare la care să anexez o listă a facturilor ce compun soldul și să solicit punctarea lor și comunicarea de observații dacă există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns