Calculatie profit pe activitati

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dobrei347

Calculatie profit pe activitati

#1 Mesaj de dobrei347 »

Buna ziua,

De curand s-a hotarat sa se tina si contabilitatea de gestiune in felul urmator: cumpar materiale de la furnizorul x, y, z, iar clientilor refacturez materialele cu un adaos "a" si manopera aferenta. Vreau sa stiu:
daca am cumparat materiale de la mai multi furnizori pe care le-am refacturat unui singur client, vreau sa stiu ce profit am avut pentru acele materiale.
Solutia pe care am gasit-o: am creat pentru fiecare client cate o grupa, iar in momentul in care introduc factura de marfa, trec in coloana "Activitate" codul clientului pentru care am cumparat marfa. La fel, in momentul in care fac factura de iesiri, trec la activitate codul clientului. Ca sa vad profitul, m-am dus in meniul Diverse - Situatii manageriale - Calculatie profit pe activitati. Acolo imi apar, pe langa clientii pe care i-am configurat, si pozitia "Sume totale (+nealocate)" care se distribuie la clientii pe care eu deja i-am configurat.
V-as ruga sa-mi spuneti daca am gasit solutia corecta, si in cazul in care este corecta cum fac ca acele sume totale (+nealocate) sa nu se mai distribuie pe clienti.

Multumesc!

paturcai

Re: Calculatie profit pe activitati

#2 Mesaj de paturcai »

Si eu as vrea sa stiu!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

dobrei347

Re: Calculatie profit pe activitati

#3 Mesaj de dobrei347 »

Sa vedem daca am dedus bine:
- sumele totale(+nealocate) sunt totalul cheltuielilor directe si indirecte cumulat de la inceputul anului. Si pentru ca de abia acum se vrea sa se lucreze cu gestiuni acele sume abia acum incep sa se distribuie pe lucrari. Deci, ca sa imi dea o valoare corecta, trebuie sa fac o noua societate si sa inregistrez numai actele incepand cu luna octombrie (din aceasta luna se doreste sa sa lucreze cu gestiuni).
Evident ca se va tine in paralel contabilitatea financiara pentru depunerea de declaratii.

Scrie răspuns