inventariere anuala - facturi nerecunoscute de clienti
inventariere anuala - facturi nerecunoscute de clienti
In urma inventarierii anuale , am descoperit ca s-a facturat marfa din documentele fiscale ale companiei care au fost reflectate in contabilitatea societatii, dar marfa respectiva si facturile respective nu sunt recunoscute si confirmate de catre clienti (acestia sustin ca nu au receptionat niciodata acea marfa si ca semnatura de pe documente nu este a lor). Cum pot rezolva aceasta speta?
Re: inventariere anuala - facturi nerecunoscute de clienti
Să investigați cauza. Poate fi agentul dvs de vină. E înșelăciune oricum am lua-o.
Solicitați-le clienților respectivi un răspuns scris.
Solicitați-le clienților respectivi un răspuns scris.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Agentul respectiv nu mai lucreaza la noi ,iar clientii nu vor sa completeze extrasul de cont.
Pot in urma unui memoriu in care sa explic situatia, sa stornez facturile respective, iar marfa care imi intra in gestiune sa fie minus de inventar nedeductibil?
Pot in urma unui memoriu in care sa explic situatia, sa stornez facturile respective, iar marfa care imi intra in gestiune sa fie minus de inventar nedeductibil?
Și așa. Dar o hârtie de la clienți, nu neapărat un extras semnat, deși chiar și acela solicită explicarea diferențelor, ar prinde bine.
Eu zic că v-a cam dat țeapă agentul. Probabil e marfă dusă la negru unor firme ce i-au dat banii și a emis factura pe numele altor firme.
De aceea e înșelăciune. Și o astfel de faptă e penală și s-ar solda cu plângere penală.
Eu zic că v-a cam dat țeapă agentul. Probabil e marfă dusă la negru unor firme ce i-au dat banii și a emis factura pe numele altor firme.
De aceea e înșelăciune. Și o astfel de faptă e penală și s-ar solda cu plângere penală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.