PFA cu doua coduri fiscale

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
miculescum602

PFA cu doua coduri fiscale

#1 Mesaj de miculescum602 »

Buna ziua, am un PFA care are ca obiect de activitate cod CAEN 6202-activitati de consultanta in tehnologia informatiei .Serviciile prestate sunt servicii IT in Belgia. Este inregistrata ca PFA la norma de venit si are un cod fiscal fara RO ca neplatitor de TVA. In anul 2016 depune o declaratie 091 pentru inregistrare in scop TVA pentru prestari servicii intacomunitare conf art 150alin (2) din codul fiscal si obtine un alt cod fiscal pentru registrul operatorilor intracomunitari.In anul 2016 depasaste plafonul de TVA .Intrebarea este daca trebuie sa se inregistreze ca TVA pe codul fiscal initial sa sa se inregistreze cu acesta in registrul intracomunitari sau ramae tot asa. Ce declaratii trebuie sa depuna acest PFA ? Va multumesc aniticipat.

tomac

Re: PFA cu doua coduri fiscale

#2 Mesaj de tomac »

Se înregistrează ca plătitor de TVA pe codul fiscal inițial. Odată cu acea înregistrare codul special se anulează, din oficiu, de către ANAF.
În ROI nu mai e cazul de înregistrare din 2017 acest registru fiind anulat iar procedura de înregistrare abrogată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

miculescum602

Re: PFA cu doua coduri fiscale

#3 Mesaj de miculescum602 »

Multumesc frumos!!!

Scrie răspuns