Inregistrare remuneratie administrator fara CIM

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
margineanm713

Inregistrare remuneratie administrator fara CIM

#1 Mesaj de margineanm713 »

Cum pot inregistra si calcula automat remuneratia administratorului unui SRL, care nu este angajat cu contract de munca?
(contributii retinute societate/administrator, impozit, suma neta)

Multumesc!

cernatv

Re: Inregistrare remuneratie administrator fara CIM

#2 Mesaj de cernatv »

Nu poți.

margineanm713

#3 Mesaj de margineanm713 »

Ok .. Multumesc

saucan

#4 Mesaj de saucan »

Buna ziua lla o societate ,s a făcut CIM administratorului pe funcția vânzător cu norma 4ore,acum se poate face act adițional cu funcția de administrator ,tot pe 4 ore? Daca sta mai mult de 4 ore trebuie bifat in pontaj ? Cineva de la Itm a zis ca poate sta si toată ziua. Iar pt un alt angajat ce ar trebui sa lucreze câteodată sâmbătă sau duminica se Adaugă spor de Weekend ? In CIM nu este specificat asta,acum se face act adițional ? Iar in Saga la Revisal am încercat sa introduc acest spor dar nu prea știu cum ,poate ma puteți ajuta . Multumesc

saucan

#5 Mesaj de saucan »

Si încă ceva ,daca sunt 2 administratori iar unul pleacă din tara ,se poate lasa o procura precum ca el pleacă din tara si Răspunde celălalt administrator ?cat e valabilă aceasta procura ,cine o poate emite si cu aceasta poate sa si închidă societatea ? Iar daca ar veni celălat administrator din străinătate ar putea continua activitatea ?

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Banuiesc ca ambii sunt numiti administratori prin actul constitutiv. Daca da, atunci citeste ce scrie la capitolul administrarea societatii. De regula fiecare administrator are puteri depline si nelimitate in ceea ce priveste raporturile juridice ale societatii in relatiile cu tertii. Drepturile si obligatiile administratorului sunt consfintite de Lege 31/1990.
In acest caz, nu trebuie sa fie intocmit CIM pentru functia de administrator.
Remuneratia administratorului se face conform actului constitutiv sau hotararii AGA.
In cazul societatilor cu mai multi asociati/administratori, decizia privind incetarea/suspendarea activitatii se ia in unanimitate de voturi.
Eugen Pintea

saucan

#7 Mesaj de saucan »

Multumesc , si cum se procedează la pontaje? Pot face acum act adițional cu schimbarea funcției ?

Scrie răspuns