Buna ziua,
ma confrunt cu aceasta problema.
Administratorul firmei, cetatean grec, a gasit clienti in Grecia, pt un furnizor de produse din piele din Italia, si vrea ca acest serviciu(comision) sa fie facturat din Romania catre firma din Grecia.Mentionez ca produsele merg direct in Grecia.
Cum tratez eu acest serviciu? neimpozabil cf art 143? sau cum ca m-am incurcat total.
Va multumesc daca m-ati putea lamuri.
Factura de comision pentru servicii intracomunitare
-
Re: Factura de comision pentru servicii intracomunitare
O companie platitoare de TVA din Romania, care livreaza servicii catre o companie din UE care este platitoare de TVA, va emite o factura fara TVA, indiferent daca serviciul este efectuat in Romania sau in alta tara. Compania din Romania trebuie sa verifice valabilitatea codului de TVA al furnizorului (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... ?locale=ro)
Tranzactia se va inregistra in decontul de TVA cod 300 la randul 3 .
Compania din Romania trebuie sa declare tranzactia in declaratia 390 VIES in luna in care s-a efectuat tranzactia.
Pentru serviciile prestate catre companii din UE neplatitoare de TVA sau catre persoane fizice , factura se va intocmi cu TVA-ul Romaniei. Nu trebuie sa se declare tranzactiile in declaratia 390 VIES. Tranzactia se va inregistra in decontul de TVA cod 300 la randul 3
Legislatie art 278 alin 2, art 278 alin 3, art 325 alin 1 Codul Fiscal
Tranzactia se va inregistra in decontul de TVA cod 300 la randul 3 .
Compania din Romania trebuie sa declare tranzactia in declaratia 390 VIES in luna in care s-a efectuat tranzactia.
Pentru serviciile prestate catre companii din UE neplatitoare de TVA sau catre persoane fizice , factura se va intocmi cu TVA-ul Romaniei. Nu trebuie sa se declare tranzactiile in declaratia 390 VIES. Tranzactia se va inregistra in decontul de TVA cod 300 la randul 3
Legislatie art 278 alin 2, art 278 alin 3, art 325 alin 1 Codul Fiscal
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Wow, va multumesc. Cel mai detaliat si temeinic raspuns. Multumesc mult.
Ce obligatii are o persoana nerezidenta pentru comisioane facturate pentru popularizarea brandului in Romania?
Înregistrată în scopuri de TVA în România? Facturate către cine?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.