Buna ziua,
incepand cu 2017 am ramas la impozitul pe profit, fiind salvata de capitalul social.
Am depus pentru: 01.2017, D100 - impozit profit, iar acum pentru primul trimestru D100 - impozit profit, va cuprinde doar 02.2017 si 03.2017? 01.2017 fiind considerat an fiscal? cei de la finante asa mi-au zis, sa depund D100 - impozit profit luand in cosiderare doar 02.2017 si 03.2017. Asa mi se pare si mie logic, doar ca cei de la finante nu odata au vorbil baliverne.
Multumesc frumos.
D100 - IMPOZIT PROFIT
Re: D100 - IMPOZIT PROFIT
După umila mea părere vorbesc prostii.
Nu scrie nicăieri în codul fiscal că ianuarie e an fiscal distinct așa cum a scris în 2010 sau în 2013 de exemplu.
În codul fiscal acolo unde vorbește de opțiunea contribuabilului cu capital social mai mare sau egal cu 45000 lei spune că trece la profit de la 1 a primei luni din trimestrul în care se constată depășirea capitalului social. Nu scrie nimic legat de cazurile acestea speciale și de faptul că ai depus sau nu D101 pe ianuarie. E posibil să vină cu precizări la precizări când se va depune D101 pe 2017 adică prin 2018. Dar momentan așa cum e codul fiscal acum acei funcționari vorbesc pe lângă lege.
Nu scrie nicăieri în codul fiscal că ianuarie e an fiscal distinct așa cum a scris în 2010 sau în 2013 de exemplu.
În codul fiscal acolo unde vorbește de opțiunea contribuabilului cu capital social mai mare sau egal cu 45000 lei spune că trece la profit de la 1 a primei luni din trimestrul în care se constată depășirea capitalului social. Nu scrie nimic legat de cazurile acestea speciale și de faptul că ai depus sau nu D101 pe ianuarie. E posibil să vină cu precizări la precizări când se va depune D101 pe 2017 adică prin 2018. Dar momentan așa cum e codul fiscal acum acei funcționari vorbesc pe lângă lege.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.