Gestiuni distincte
-
Gestiuni distincte
Am tot cautat dar nu am reusit sa ma lamuresc cu privire la urmatoarea situatie: Am un magazin de materiale de constructii de unde vand en-detail. Se intampla sa lucrez si cu firme care cumpara de la noi si imi cer factura cu chitanta sau imi fac plata prin banca. Aceste firme iau produsele pentru uz intern, nu pentru revanzare. In aceasta situatie, trebuie sa creez gestiuni diferite? Multumesc celor care isi fac timp sa imi raspunda 

Re: Gestiuni distincte
Bine ai venit pe forum!
Daca ai o evidenta la pret de vanzare (cu amanuntul), atunci pe langa faptul ca ii emiti bon fiscal, doar ca faci incasarea pe alt tip decat numerar, precum poti sa emiti si factura fara probleme, iar din raportul Z o sa scazi valoarea facturilor.
Daca ai o evidenta la pret de vanzare (cu amanuntul), atunci pe langa faptul ca ii emiti bon fiscal, doar ca faci incasarea pe alt tip decat numerar, precum poti sa emiti si factura fara probleme, iar din raportul Z o sa scazi valoarea facturilor.
Re: Gestiuni distincte
Nu trebuie sa ceezi gestiuni distincte.Ai incasari cu bon fiscal si cu facturi pe care le incasezi fie cu bon fiscal,chitanta sau banca. Daca incasezi factura cu bon fiscal o scazi din raportul Z al zilei respective si din valoare ,dar si de la nr. de bonuri.Descarci o singura gestiune.Folosesti ct.707 atat pt.vanzarea de pe bonuri cat si pt cea de pe factura.