Rectificative pentru D394 2012 si 2013
Rectificative pentru D394 2012 si 2013
Trebuie sa fac rectificative pentru cateva luni la D394 in 2012 si 2013. In afara de a descarca programul de pe site ANAF si a culege fiecare inregistrare mai aveti si alta idee, una cu munca mai putina?
Re: Rectificative pentru D394 2012 si 2013
Da, dacă informațiile există în SAGA să le generați din program.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Din program le generez dar cum? Ca programul e la 2017 cu alte variante ale D394?
Intrati in administrare saga;creati un srl cu acelasi nume si aceleasi date cui,j.Preluati balanta pe zero;din intr bd restaurati arhiva la societatea pentru care vreti sa lucrati;devalidati toate lunile in urma pana in 2012,2013.Adaugati la intrari sau iesiri facturile pe lunile la care doriti.Validati,creati d394 pe care o salvati daca aceasta corespunnde pretentiilor dvs,Sergeti societatea la care ati efectuat aceste inregistrari si pe care ati exersat. Sintetizati influentele in conturi si inreg in balanta buna a srl pentru care ati facut corectiile.
Multumesc pentru explicatii, le pun in practica.
Nu e nevoie de devalidare.
Nu e nevoie de crearea unei alte firme.
Dacă lipsesc facturi atunci se adaugă acum, cu data de 1 iunie și cu câmpul dată document completat cu data reală a facturii.
Dacă facturile ce lipsesc sunt facturi de cheltuieli sau venituri se utilizează 1174, altfel se completează cu contul corespunzător.
Dacă facturile nu lipsesc ci sunt facturi operate eronat - pe un alt client/furnizor există două variante de lucru, ba chiar trei. Una din ele este să stornați facturile înregistrate eronat, tot așa cu data de 1 iunie și la dată document completând data reală a facturii și să le înregistrați pe terțul corect tot cu 1 iunie și dată document reală. Dacă erau achitate se achită acum atât cele de minus cât și cele corectate printr-un cont intermediar: 581 sau 473 de exemplu.
E bine să știți că din program: statele de salarii și orice declarație ce ține de ele se pot întocmi pe orice perioadă din 2005 încoace. D112 se poate întocmi retroactiv direct din program de la apariția ei. D394 se poate întocmi și genera din 2007 la zi.
Nu e nevoie de crearea unei alte firme.
Dacă lipsesc facturi atunci se adaugă acum, cu data de 1 iunie și cu câmpul dată document completat cu data reală a facturii.
Dacă facturile ce lipsesc sunt facturi de cheltuieli sau venituri se utilizează 1174, altfel se completează cu contul corespunzător.
Dacă facturile nu lipsesc ci sunt facturi operate eronat - pe un alt client/furnizor există două variante de lucru, ba chiar trei. Una din ele este să stornați facturile înregistrate eronat, tot așa cu data de 1 iunie și la dată document completând data reală a facturii și să le înregistrați pe terțul corect tot cu 1 iunie și dată document reală. Dacă erau achitate se achită acum atât cele de minus cât și cele corectate printr-un cont intermediar: 581 sau 473 de exemplu.
E bine să știți că din program: statele de salarii și orice declarație ce ține de ele se pot întocmi pe orice perioadă din 2005 încoace. D112 se poate întocmi retroactiv direct din program de la apariția ei. D394 se poate întocmi și genera din 2007 la zi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.