Societate inactiva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
buligat

Societate inactiva

#1 Mesaj de buligat »

Buna ziua!. Societate comerciala, devine inactiva, deoarece a expirat contractul pentru sediul social, din data de 12.04.2017.
Aceasta a depus toate documetele pt a deveni activa, decizia de activare e din 22.06.2017. Acum avem programare la un interviu pentru a fi platitor de tva.
Nu inteleg, de ce trebuie sa merg la un inerviu , pt a putea fi din nou platitor de tva, noi plafonul l-am depasit din 2008, societatea chiar daca ar vrea, nu poate fi nepaltitor de tva.
Cum fac cu tva -ul pe care nu l-am putut deduce?
Cand depun decla 300 pentru a-mi recupera acest tva? De cand e activa societatea , sau trebuie sa primesc aprobare , pentru a putea fi din nou platitor de tva?
Va mutlumesc!

tomac

Re: Societate inactiva

#2 Mesaj de tomac »

Pentru că ANAF nu face distincția între inactivitate efectivă și cea generată de omisiunea actualizării datelor și cere să i se demonstreze că societatea are capacitatea și intenția de a desfășura activitate economică. Și nu e vina lor ci așa este codul fiscal.
Veți putea deduce TVA ulterior re-dobândirii codului de TVA. Tot de atunci veți putea reîncepe să depuneți D300.
Redobândirea codului se TVA se face prin decizie emisă de ANAF. Până la data comunicării deciziei sunteți tot neplătitor, însă dacă ați emis facturi în această perioadă aveți obligația plății TVA prin D311.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

buligat

#3 Mesaj de buligat »

Buna ziua!
Revin cu aceiasi problema , scoaterea din oficiu ca platitor de tva.
Am introdus in calculator, toate intrarile si iesirile pt luna aprilie si mai, cu tot cu tva, desi din 12.04.2017 sunt neplatitor de tva.
Noi am aflat ca suntem neplatitori de tva la sfarsitul lui mai,dupa ce am introdus toate datele in calculator pt aceste 2 luni.
As putea face o nota contabila, pt luna aprilie si mai , in ceea ce priveste tva ul colectat si deductibil? Sau trebuie sa iau fiecare intrare si iesire si sa pun tva 0?
Va multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

La colectat rămâne. La deductibil nu.

buligat

#5 Mesaj de buligat »

Daca societatea devine platitor de tva, sa zicem ca incepand cu 13.07.2017, eu voi putea depune atunci, D300 pt aprilie si mai, pentru a-mi recupera tva ul deductibil? Sau abia in august , cand depun D300 pt iulie, cand redevin platitor de tva?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Abia când redevine plătitor de TVA. Dar va putea ajusta TVA deductibil ulterior. Până atunci însă plătește tot TVA colectat.

Scrie răspuns