Buna ziua,
Am un salariat angajat cu 2 ore, avand salar net de 556 lei.
Pe numele lui a venit o poprire pe salar.
Pot sa-i popresc 1/3 din venitul lunar la aceasta suma?
Multumesc
Poprire salar
Re: Poprire salar
Art. 729, alin 3 din Cod procedură civilă. Limitele urmaririi veniturilor banesti:
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Buna ziua,
am si eu o situatie asemanatoare. Salariat angajat 4 ore ( 2 copii in intretinere), salariul brut de 750 lei... netul 606 lei. Ii aplic poprirea de 1/3 ?
Mentionez ca mai are un CIM de 8 ore la alta societate, insa poprirea a venit doar la societatea unde are CIM de 4 ore.
Multumesc !
am si eu o situatie asemanatoare. Salariat angajat 4 ore ( 2 copii in intretinere), salariul brut de 750 lei... netul 606 lei. Ii aplic poprirea de 1/3 ?
Mentionez ca mai are un CIM de 8 ore la alta societate, insa poprirea a venit doar la societatea unde are CIM de 4 ore.
Multumesc !
daca nu are functia de baza declarata la dvs(CIM cu 4 ore) nu primeste deducere. Deducerea se acorda la un singur loc de munca unde declara functia de baza.
Cat despre poprire aveti art de mai sus ce spune exact. Art. 729, alin 3 din Cod procedură civilă.
Faptul ca stiti ca mai are un CIM in alta parte nu influenteaza ce trebuie sa aplicati dvs la CIM cu 4 ore.
Cat despre poprire aveti art de mai sus ce spune exact. Art. 729, alin 3 din Cod procedură civilă.
Faptul ca stiti ca mai are un CIM in alta parte nu influenteaza ce trebuie sa aplicati dvs la CIM cu 4 ore.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Functia de baza o are declarata la societatea cu care are incheiat CIM 4 ore. Dincolo e angajat recent .
Sa inteleg ca nu trebuie sa dau curs popririi.
Multumesc !
Sa inteleg ca nu trebuie sa dau curs popririi.
Multumesc !