notificare split TVA
notificare split TVA
Buna ziua,
ce documente se depun la ANAF in vederea inregistrarii persoanelor care aplica la plata defalcata a tva cu 01.10.2017?
multumesc
ce documente se depun la ANAF in vederea inregistrarii persoanelor care aplica la plata defalcata a tva cu 01.10.2017?
multumesc
Re: notificare split TVA

azi am intrebat la trezorerie, ce si cum ... inca nu au fost instruiti, informati, despre banking la trezo nici vorba ... rabdare - poate dispare!
Pentru orice experiment trebuie sa existe si cobai.
-
doamneeee...vinoooo doamnee....
...split ne trebuie noua..... 

-
@cocoranum eu iti urez bafta si.. rabdare. Probabil ca lucrezi si la/cu o firma care are si capital de stat. Sa ne zici si noua cum te descurci cu noul sistem. Si nu numai noua ci si celor care, probabil, ti-au zis sa te oferi voluntar/a! Este de apreciat curajul....
Sunt tare curios cine va dorii sa se inregisteze, ca in mod normal nimeni nu s-ar baga.
Vezi mai sus.
-
Pentru BalazsE: Probabil cei cărora li s-a "sugerat" să facă asta. Probabil societăți la care și statul deține participații pentru " a da un exemplu bun". Eu zic că nu e rău fiindcă în felul ăsta poate vor constata în practică ce greoi este acest sistem și se va ajunge la abrogarea ordonanței.
Sunt sigur ca toate firmele parlamentarilor PSD si ALDE vor solicita inregistrarea prin optiune.
Eugen Pintea
Eugen, înțeleg că ești de acord cu propunerea mea de aici http://www.sagasoftware.ro/?p=1869 

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cristi, acum ca am citit materialul tau, imi dau seama ca asteptarile mele sunt un pic mai modeste.
Imi plac propunerile/asteptarile tale.
Sa-i vedem la "treaba".
Imi plac propunerile/asteptarile tale.

Sa-i vedem la "treaba".
Eugen Pintea
-
Imi place mult articolul tau , Cristi ! Argumentat si la obiect, ca de fiecare data ! O "pasarica" imi sopti ca nu va fi obligatoriu de la 01.01.2018 si se va mai amana balaria asta ! Vom vedea daca asa va fi !
-
A aparut proiectul de notificare a aplicarii Split TVA https://www.contaclub.eu.org/formular-0 ... split-tva/
Este posibil ca toata porcaria asta (ca altfel nu pot explica) s-a creat pentru ca unele societati sa scape le niste penalitati?
Adica aplica timp de 3 luni optiunea, dupa care poate se abroga optiunea, astfel scapa de penalitati.
Adica aplica timp de 3 luni optiunea, dupa care poate se abroga optiunea, astfel scapa de penalitati.
OUG.23/2017 scrie: Articolul 23
Persoanele impozabile prevăzute la art. 2 alin. (1) care optează pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017 beneficiază de următoarele facilități:
...
b) anularea penalităților de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale reprezentând TVA, restante la 30 septembrie 2017, inclusiv.