Intrebari de novice legate de facturi

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciobanuc170

Intrebari de novice legate de facturi

#1 Mesaj de ciobanuc170 »

Buna seara si LA MULTI ANI dragi colegi utilizatori de Saga.
Detin si folosesc o licenta de Saga C pentru a tine contabilitatea primara. Mentionez de la bun inceput ca nu am nici o legatura cu meseria aceasta si doar m-am incapatanat sa "fur" din meserie.
Problema mea ar fi urmatoarea si am sa va rog sa ma ajutati "babeste" pentru ca inca orbecaiesc prin meniurile de la Saga...
Deci situatia e cam asa: am o societate de constructii si am cumparat marfa de la un furnizor. La finalizarea lucrarii am dus materialele ramase inapoi si mi s-a dat o factura de stornare de 884.83 lei. Banii au ramas in contul depozitului de materiale si au fost scazuti ulterior pe o alta factura.
Am incercat sa introduc in registru de casa 5311 -> 401 dar imi intra banii in casa ceea ce nu este conform cu realitatea...deci cum introduc aceasta factura stornata?
O alta factura stornata la care mi s-au virat banii in contul firmei am introdus-o in jurnalul de banca 5121->401, este ok? :)
Multumesc anticipat si scuze de mesajul lung.

balazse

Re: Intrebari de novice legate de facturi

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Daca nu ai document de plata/incasare nu ai ce inregistra prin casa.
Inregistrezi factura storno prin meniul "intrari", doar ca la cantitate o sa ai cantitate negativa, precum factura vei asocia cu factura in sold sau cel primit ulterior.

La factura pentru care ti-a s-a virat banii, este mai simplu daca te pozitionezi pe factura in cauza in meniul "intrari" si folosesti butonul "plata".

PS. Cel mai bine ar fi ca asa la inceput de drum sa colaborezi cu un contabil.

ciobanuc170

Re: Intrebari de novice legate de facturi

#3 Mesaj de ciobanuc170 »

Multumesc @balazse de raspuns... Referitor la contabil sunt de acord cu tine. Am discutat cu cineva si mi-a zis ca ma ajuta cu inchideri de luna, declaratii, balante adica chestii mai "serioase" dar contabilitatea primara sa o tin eu. Acum imi e jena sa sun de fiecare data si sa tot intreb ce si cum, iar cum sunt genul DIY vreau sa si pricep ceva :)

Scrie răspuns