Buna ziua,
Avem un client care in data de 01.12 a platit in avans suma de 400 lei si noi am facturat in data de 04.12 ... cum se inregistreaza in saga plata in avans? ce inregistrare facem in data de 01.12 si ce inregistrare facem in 04.12?
ce inregistrari facem in saga daca ar fi fost vorba de o plata in avans catre un furnizor care nu ne-a emis inca factura?
Multumim.
plata in avans
Re: plata in avans
Ia legătura cu un contabil.
nu am un contabil care sa lucreze in saga ... de aceea am intrebat pe forum ... multumesc
Desi nu prea are nici o treaba cu programul Saga, inregistrezi in prima faza factura, dupa care plata.
In mod normal, nu platesti in avans daca nu ai factura sau daca faci plata pe baza de proforma, o data ce ai confirmat plata furnizorului ar trebui sa emita factura de avans sau factura finala.
Daca aplici TVA la incasare, atunci in prima faza inregistrezi pe 4091/4092, dupa care inchizi avansul cu furnizorul.
In mod normal, nu platesti in avans daca nu ai factura sau daca faci plata pe baza de proforma, o data ce ai confirmat plata furnizorului ar trebui sa emita factura de avans sau factura finala.
Daca aplici TVA la incasare, atunci in prima faza inregistrezi pe 4091/4092, dupa care inchizi avansul cu furnizorul.