copil in intretinere

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
imrehl

copil in intretinere

#1 Mesaj de imrehl »

Buna Ziua!
La Multi Ani tuturor!

Cum si unde pot sa trec copii in intretinere (4 ani si 2 ani) in Saga,astfel incat sa imi calculeze deducrerea corect si in statul de plata?
de ex am un salariat care are 2 persoane in intretinere (doi copii minori), pana in prezent nu au fost trecute copii in intretinere....
Ce documente sunt necesare la firma pentru intretinere copil?Certificat de nastere a copiilor, altceva?
Va multumesc!

cernatv

Re: copil in intretinere

#2 Mesaj de cernatv »

Fișiere>Salariați, în partea de jos a ferestrei.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

"Fisiere" -> "salariati" -> in partea de jos completezi persoanele in intretinere.
Pentru copii minori ajunge o declaratie din partea angajatului cu persoanele in intretinere la care ataseaza certificatul de nastere.
Atentie ca deducerea se acorda la fiecare dintre parinti (vezi Codul Fiscala art.77 alin (5) Norme metodologice).

imrehl

#4 Mesaj de imrehl »

Va multumesc pentru raspuns!

1.Daca parintii nu sunt casatoriti si atunci se se acorda la fiecare dintre parinte?Copii poarta numele tatalui.
2.Mama este angajat cu 1/2 norma si tata cu norma intreaga atunci care este procedura?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

(4) În cazul în care o persoană este întreţinută de mai mulţi contribuabili, suma reprezentând deducerea personală se atribuie unui singur contribuabil, conform înţelegerii între părţi. Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreţinerea căruia/cărora se află aceştia.
(5) Copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului, sunt consideraţi întreţinuţi.
Presupun ca trebuie sa aduca copie dupa certificatul de nastere al copiilor ca sa arate ca sunt parintii lor. Atunci le puteti acorda deducerea si pt ei.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns