Depasire plafon scutire TVA
Depasire plafon scutire TVA
Imi puteti spune,va rog,ce acte trebuie sa contina dosarul care se depune la ANAF pentru inregistrare in scopuri de tva.Firma a depasit 220000 lei la 31.12.2017.
Re: Depasire plafon scutire TVA
Se pune numai 010 sau este necesar si 098 ?
D010 si Balanta la 31.12.2017 - sa vada ca s-a depasit pragul in decembrie.
Astazi am depus la Ilfov un dosar pentru depasire:
1. Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice formular 010 – 2 exemplare, in original;
2. Declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte daca societatea desfasoara sau nu activitati economice la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora - original;
3. Declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca administratorii si asociatii nu au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la articolul 4 lit. a) si b) din OG nr. 39/2015, in cazul in care acestia nu sunt inregistrati fiscal in Romania - original;
4. Certificat constatator detaliat emis de Oficiul Registrului Comertului in conformitate cu prevederile legii nr. 26/1990 privind Registrul Comertului, valabil la data depunerii cererii de inregistrare in scopuri de TVA – original;
5. Certificatul/certificatele constatator(e) emis(e) de Oficiul Registrului Comertului in conformitate cu prevederile articolului 15 alin 1 litera b) al legii nr. 359 / 2004 (certificatele constatoare in forma scurta care se emit la infiintarea societatii, anexate la hotararea judecatoareasca de infiintare) – copie;
6. Balanta de verificare la luna depasirii plafonului de 220.000 lei si la 31 decembrie a anului anterior (daca este cazul) – original.
7. Documentele de identitate ale administratorilor si asociatilor - copie;
8. Daca este cazul - documentele care sa ateste tipul de viza si scopul sederii in Romania a administratorilor si asociatilor persoane fizice nerezidente – copie;
9. Certificat de inregistrare - copie;
10. Imputernicire pentru depunerea cererii – original
11. Carte de indentitate persoana imputernicita sa depuna dosarul – copie.
1. Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice formular 010 – 2 exemplare, in original;
2. Declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte daca societatea desfasoara sau nu activitati economice la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora - original;
3. Declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca administratorii si asociatii nu au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la articolul 4 lit. a) si b) din OG nr. 39/2015, in cazul in care acestia nu sunt inregistrati fiscal in Romania - original;
4. Certificat constatator detaliat emis de Oficiul Registrului Comertului in conformitate cu prevederile legii nr. 26/1990 privind Registrul Comertului, valabil la data depunerii cererii de inregistrare in scopuri de TVA – original;
5. Certificatul/certificatele constatator(e) emis(e) de Oficiul Registrului Comertului in conformitate cu prevederile articolului 15 alin 1 litera b) al legii nr. 359 / 2004 (certificatele constatoare in forma scurta care se emit la infiintarea societatii, anexate la hotararea judecatoareasca de infiintare) – copie;
6. Balanta de verificare la luna depasirii plafonului de 220.000 lei si la 31 decembrie a anului anterior (daca este cazul) – original.
7. Documentele de identitate ale administratorilor si asociatilor - copie;
8. Daca este cazul - documentele care sa ateste tipul de viza si scopul sederii in Romania a administratorilor si asociatilor persoane fizice nerezidente – copie;
9. Certificat de inregistrare - copie;
10. Imputernicire pentru depunerea cererii – original
11. Carte de indentitate persoana imputernicita sa depuna dosarul – copie.
@oporanus: wow ! Inseamna ca la noi la DB e fericire ! La depasirea de plafon, doar D010 si Balanta din luna depasirii. Cand vrei sa te inregistrezi prin optiune e un pic mai stufos dosarul !
Punctul 2 e inutil. Nu a depășit plafonul că nu are activitate economică.
Eu, în Bihor, la depășire am depus 010, balanță la luna în care a depășit.
Eu, în Bihor, la depășire am depus 010, balanță la luna în care a depășit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
În Ilfov sunt mulți chinezi și portoricani.
@septimiuv: "chinezi si portoricani" care lucreaza la ANAF ?
... sau asociati-administratori de firme ? 
Administratorii.