Buna ziua,
Se introduce un client nou in ecranul Clienti prin completarea CUI-ului si apasare pe butonul de verificare care preia toate informatiile(adresa, J, etc..) dintr-o baza de date(care banuiesc ca este diferita de mfinante.ro dat fiindca nu stia de cateva firme infiintate in aceeasi luna).
Daca acest client isi schimba adresa si se doreste actualizarea informatiilor, se selecteaza clientul -> modifica -> verificare, care in popup afiseaza noile informatii dar nu completeaza/rescrie si campurile respective. Singura varianta sa scrie informatiile noi este sa sterg manual campurile dorite si atunci le completeaza cu noile informatii.
Este ceva ce nu fac corect sau acesta este comportamentul normal al SAGA?
Functie verificare client/furnizor
Re: Functie verificare client/furnizor
Acesta este comportamentul normal.
Nu își permite nimeni să suprascrie informații existente.
Nu își permite nimeni să suprascrie informații existente.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns.
Problema este ca la peste 1000 clienti daca 10% din ei isi modifica adresa de exemplu intr-un an insemna peste 100 de facturi emise cu informatii eronate si care presupune refacerea, retrimiterea facturilor!
Tinand cont ca daca se sterge de exemplu adresa si se da verificare se completeaza campul cu noua adresa iar la salvare te intreaba daca sa actualizeze sau nu facturile cu noile informatii atunci se poate modifica comportamentul programului si sa se updateze doar informatiile pentru a fi folosite pentru facturile ulterioare iar cele vechi raman la fel.
Problema este ca la peste 1000 clienti daca 10% din ei isi modifica adresa de exemplu intr-un an insemna peste 100 de facturi emise cu informatii eronate si care presupune refacerea, retrimiterea facturilor!
Tinand cont ca daca se sterge de exemplu adresa si se da verificare se completeaza campul cu noua adresa iar la salvare te intreaba daca sa actualizeze sau nu facturile cu noile informatii atunci se poate modifica comportamentul programului si sa se updateze doar informatiile pentru a fi folosite pentru facturile ulterioare iar cele vechi raman la fel.
Nu
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.