furnizor/client cu mai multe coduri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pomparaus

furnizor/client cu mai multe coduri

#1 Mesaj de pomparaus »

Buna ziua,
Stie cineva daca /cum se poate scoate din uz sau bloca un furnizor/client din nomenclatoare?
Am preluat o firma unde am furnizori introdusi cu 2,3 coduri- care culmea, fiecare are sold si am si clienti in aceeasi situatie,
unii dintrei ei pe facturi iesiri nu au nimic de incasat, dar in situatie clienti, daca generez confirmarea de sold am sume neancasate negative (la o ampla analiza suma negativa provine din garantiile de buna executie 2671=4111).
Daca stiam ce are in bazele de date nu o preluam cu import date (m-am bucurat ca a folosit programul Saga), iar acum am mai mult de lucru.
Multumesc anticipat pentru opiniile voastre!

mantogp710

Re: furnizor/client cu mai multe coduri

#2 Mesaj de mantogp710 »

In intretinere baza de date , la modificare coduri aveti la modificare cod furnizor/client un buton cauta duplicat. Daca gaseste un furnizor(acelasi cod fiscal) pe 2 coduri diferite mi se pare ca o sa afiseze unul pe cod actual unul pe cod nou si trebuie sa dati executa. Nu mai retin exact cum functioneaza pentru ca am facut o singura data si nici nu pot testa acum. Va recomand sa faceti o salvare de baza de date inainte sa incercati.

Si blocarea unui furnizor sau client merge, din ecranul de Furnizori/Clienti, mergeti la partenerul dorit, apasati butonul de detalii , apoi Modific si inlocuiti Activ cu Blocat.

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

Multumesc mult!

horvath

#4 Mesaj de horvath »

mantogp710 scrie: Mie Mar 20, 2019 10:30 am In intretinere baza de date , la modificare coduri aveti la modificare cod furnizor/client un buton cauta duplicat. Daca gaseste un furnizor(acelasi cod fiscal) pe 2 coduri diferite mi se pare ca o sa afiseze unul pe cod actual unul pe cod nou si trebuie sa dati executa. Nu mai retin exact cum functioneaza pentru ca am facut o singura data si nici nu pot testa acum. Va recomand sa faceti o salvare de baza de date inainte sa incercati.

Si blocarea unui furnizor sau client merge, din ecranul de Furnizori/Clienti, mergeti la partenerul dorit, apasati butonul de detalii , apoi Modific si inlocuiti Activ cu Blocat.
Dacă am analitic duplicat si pe amândouă apar aceleași note contabile mai bine sterg unul dintre ele? Sau știe sa păstreze programu când cauta duplicat. Funcționează aceast feature doar dacă de ex un duplicat are fact emise și plătite în ex 2022 și celalalt în 2023 (alte date/ NC) și le comaseaza în unul singur?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

Faceți o salvare a BD a firmei.
și faceți ce ați citat mai sus... vedeți ce iese , dacă vă convine ramîne așa dacă nu resturați baza de date înapoi.
Unele lucruri trebuie să le testați să va dați seama cum funcționează.
Imagine
exemplu de mai sus..
cod furnizor este cautat după CUI și programul a găsit același CUI și la 401.00074 și la 401.00336... pot apăsa EXECUTĂ și toate operațiunile care le am pe cont 401.00074 le trece automat pe 401.00336.. de la origini până la zi.
identic și la clienți.
Sper că te-ai clarificat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

horvath

#6 Mesaj de horvath »

Perfect am sa încerc asa, mulțumesc! Trebuie doar sa mai vad ceva ca cred ca am și câteva firme la care am înregistrat același lucru de 2 ori pe 2 analitice diferite si sa nu faca poc cand comaseaza. Lucru de 2 luni si am bulit la 2 firme db ul. Nu știți dacă se poate revoca la utilizatori dreptul de editare furnizor/client? Întreb pt sefu :)).

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

se poate.. daca din administrare, utilizatori.. crezi utilizatorii cu parola si le dai acces pe ce firma doresti , la ce meniu dinb program .. si ce operatiuni pot face ... adauga, devalidare , stergere.. etc.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns