Buna ziua.
Rog sa ma ajutati daca se poate, nu am gasit nimic pe forum.
Am un spatiu comercial pe care s-a facut act de dezmembrare in vederea vanzarii unei parti.
Acum eu cum operez in program SAGA aceasta operatiune avand in vedere ca spatiul este achizitionat din 2006...?
Va multumesc anticipat.
O zi placuta.
Dezmembrare spatiu comercial
Re: Dezmembrare spatiu comercial
Operați ieșirea bunului respectiv și reînregistrați 2 linii. Una cu spațiul și valoarea care rămâne și unul cu valoarea și spațiul ce se vinde.
Ori modificați valoarea inițială la valoarea rezultată după dezmembrare și adăugați o linie cu valoarea părții dezmembrate line la care la dată de intrare și cod clasă puneți aceleași informații ca la linia inițială.
Valoarea se poate determina simplu pe principiul cotelor de proprietate. Dacă inițial era 1/1 acum o parte are 2/3 și una 1/3. Aplic aceste cote la valoarea inițială pentru ca suma celor 2 linii să-mi dea tot valoarea inițială.
Ori modificați valoarea inițială la valoarea rezultată după dezmembrare și adăugați o linie cu valoarea părții dezmembrate line la care la dată de intrare și cod clasă puneți aceleași informații ca la linia inițială.
Valoarea se poate determina simplu pe principiul cotelor de proprietate. Dacă inițial era 1/1 acum o parte are 2/3 și una 1/3. Aplic aceste cote la valoarea inițială pentru ca suma celor 2 linii să-mi dea tot valoarea inițială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.